Turcia & Israel, alt episod!


Un nou episod dintre Turcia si Israel se petrece in aceste zile. De ce? Turcii au pretins scuze evreilor pentru ca au atacat nava Mavi Marmara si au omorat 9 persoane absolut  gratuit. Trecand peste propaganda media controlata de evrei, cel putin in Romania, unde lucrurile erau prezentate invers, cum ca soldatii evrei au fost nevoiti sa se apere…lucrurile au stat total altfel….cei interesati pot urmari video pe site-urile turcesti….

Acesta nava sustinuta de zeci de natiuni a incercat sa transporte catre locuitorii din Fasia Gaza ajutoare umanitare. Israelul nu a fost de acord si a ripostat in acest fel. Gestul Turciei a venit la doar câteva ore după ce raportul ONU a precizat că raidul Israelului a fost „excesiv şi iraţional”, dar şi Turcia este vinovată pentru că a organizat flotila şi a contribuit în acest fel la finalul nefericit.

Turcia a intrat pe un drum in care vrea sa arate ca nu mai merge asa. Ca toti oamenii, inclusiv palestinienii au dreptul la viata si un trai decent. Si nu vrea sa renunte de dragul Israelului la acest concept. Gestul lui Ban Ki-Moon de a incerca sa impace cele doua tari intarata si mai mult Turcia. Pe drept cuvant, atunci cand gresesti nu e greu sa-ti ceri scuze. Numai ca rolul Israelului in zona este acela de a nu mentine pacea. Altfel nu era greu…

Mai mult gestul turcilor de a se intari in estul marii mediterane creste si mai mult tensiunile in zona. Rolul Turciei in zona a crescut iar al Israelului a inceput sa decada.