De ce nu avem Opozitie?


În luna decembrie 1927, PNT a declansat o adevărată campanie de răsturnare a guvernului, condus,dupa decesul lui Ionel Bratianu de Vintilă Brătianu, mizând pe organizarea unor adunări si demonstratii de masă. Punctul culminant al acestei tactici a fost adunarea natională de la Alba-Iulia din 6 mai 1928, la care au luat parte circa 100.000 de oameni si la care se pare că se astepta să aibă loc întoarcerea în tară a lui Carol. Acesta nu a mai reusit sa ajunga, fiind  împiedicat de autoritătile engleze să decoleze spre România.

Motiunea adoptată de adunare solicita demisia guvernului liberal si instalarea imediată a unui guvern national-tărănist. Regenta nu a dat însă curs acestei cereri, astfel că PNT a hotărât constituirea unui parlament, care să functioneze paralel cu cel existent.

La recesamantul din 1930, Romania avea 18.057.028, iar azi avem cu 3-4 milioane mai multi cetateni. Daca in 1928, in conditiile de atunci cand transportul era mult inferior 🙂 celui de azi, taranistii au reusit sa stranga 100 000 de oameni pentru a protesta impotriva liberalilor, de ce azi opozitia nu mai are credibilitate? De ce azi, Ponta, Antonescu nu reusesc sa fie credibili! De ce de fiecare data joaca rolul regretelor si…sa vedem ce putem sa facem din punct de vedere legal!

PDL se va mentine la putere! Din pacate! Acesti oameni fara caracter, onoare si cultura, uniti sub sigla unui partid stiu cum au ajuns in functii si nu vor pleca decat cu forta! Sper sa ma insel! Ce vor face cei din Opozitie cand, dupa un scenariu gen 2009, PDL v-a anunta ca a iesit castigator? Pentru bunul demers al democratiei….stiti declaratia lui M. Geoana.

Realistic vorbind, nu este o deosebire evidenta intre Putere si Opozitie. Cand vom putea spune ca alesii nostrii vor muncii pentru noi? Pana atunci cei de la putere tac si fac iar cei din opozitie miauna!