De ce unii se miră?


Promovabilitatea la prima sesiune a bacalaureatului din 2011 a fost de 44, 47 la sută, cea mai mică din ultimele două decenii, spun profesorii. Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare a finalizat centralizarea a 100% din rezulatatele examenului naţional de bacalaureat din anul şcolar 2010-2011 (sesiunea iunie-iulie).

Taierea salariilor profesorilor, batjocorirea acestei branse de catre semianalfabetii care conduc sistemul de educatie romanesc, blamarea acestei categorii au dus aici. Nu cred ca nu s-a copiat! S-a copiat ca intotdeauna, doar ca acest funeriu ministru a vrut sa arate ca reforma sa a dat roade.

Cultura romaneasca este pe cale de disparitie in liceele noastre. Manualele alternative sar peste marile personalitati si simbolurile odata nationale. Evident, prost platiti, in invatamant raman cei fara alternativa, cum tot evident rezultatele negative devin din ce in ce mai abundente.

Atunci de ce ne miram ca nu mai avem un sistem de educatie?

PS. Astazi s-au implinit 507 ani de la trecerea in nefiinta a lui Stefan cel Mare, Sfant din 2004! Si-a adus cineva aminte?