Schimbăm tot!


Toata lumea vorbeste de regiuni, voievodate, cnezate. Evident judetele nu mai sunt bune, au devenit chiar neperformante. Ba mai mult, Traian Basescu si lacheul sau Emil Boc spun ca se va reduce coruptia odata cu trecerea de la judet la regiune. Pai ei care sunt la putere din 2004 recunosc coruptia? Si nici presa nu se pronunta pe acest aspect!

Tot ca forma de nesimtire, promit ca vor primi 10 miliarde de euro de la UE cand Romania o sa fie formata din regiuni. Aberanta aceasta idee. In fapt aceasta ideea a fost dezmintita de UE. Dar daca, UE ar promite Romaniei 40 miliarde sa vanda o parte a sa ce ar face dl Basescu? Un proiect de lege binevenit ar trebui sa anuleze toate ordonantele de urgenta. Cum scrie in Constitutie, Parlamentul are rol legislativ, in consecinta sa treaca toate legile pe acolo. Ce ocoleste acest for sa fie anulat!

La inceput de Constitutie, pe pagina 1, ARTICOLUL 3:

(1) Teritoriul României este inalienabil.

(2) Frontierele ţării sunt consfinţite prin lege organică, cu respectarea principiilor şi a celorlalte norme general admise ale dreptului internaţional.

(3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe. În condiţiile legii, unele oraşe sunt declarate municipii.

(4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.

Referitor la Constitutie, in 2003 unul dintre cei mai activi sustinatori ai ei a fost Traian Basescu. Acum s-a razgandit! Nu mai este buna! In fapt aceasta Constitutie nu ii da prerogative executive presedintelui. Si atunci… trebuie schimbata. Daca pana in 2008 a regretat ca nu-l poate controla pe Tariceanu, si apoi si-a gasit o marioneta, ce va face din 2012?

Probabil acest presedinte si-a propus sa intre in istorie ca omul care schimba tot, care-i invrajbeste pe toti, care lupta sa-i nenoroceasca pe toti, care promoveaza prostia in functiile de conducere. Vad ca a reusit sa adune in PDL oameni fara caracter, fara bun simt si fara onoare. Gasim un om de cultura in primul partid al tarii? Gasim oameni onesti in acest partid? Nu a existat pana acum in istoria Romaniei  un asemenea partid format din plebe.

Atunci ce sa ne asteptam la aceste specimene? Sa lucreze pentru tara? In folosul tarii? In folosul nostru? Singura explicatie pare ca poporul roman este unul caruia ii place sa sufere, a fost invatat cu durerea, sa traiasca si sa concureze cu limita. Cat despre cei de la putere nu cred ca vor pleca decat cu forta.

Procesul istoric al tarii ne arata ca pe teritoriul Romaniei au fost tinuturi, cnezate (Gelu, Glad, Menumorut), tari, principate apoi odata cu reformele administrative ca o forma de dezvoltare, de modernizare si chiar de logica au aparut judetele. Cum tinuturile, cnezatele si voievodatele au fost in epoca medievala iar judetele o forma administrativa a epocii contemporane de ce vrem sa ne ducem catre medievalism?

Orice sacrificiu pentru a ramane la putere merita facut! Propabil asta ar trebui sa fie imnul PDL.

Opozita. Avem, dar este opaca! Ce se hotaraste Traian sa faca discuta Crin si Victor o saptamana! Practic ii promoveaza ideile. Opozitia a vrut referendum in Bucuresti, a venit Basescu la primarie si i-a luminat pe primarii din opozitie: nu mai e necesar sa facem referendum. Mai mult, OPOZITIA spune ca vrea si ea reforma administrativa dar nu ca Basescu! Cu asa opozitie, PDL-ul nu are nicio grija. Mai mult, pe langa sefii celor doua partide, opozantii politici ai regimului nu au consistenta. Desigur, in aceste vremuri grele pentru tara,  „reforma” administrativa si constitutionala este primul pas spre bunastarea Romaniei!

Cine uită, nu merită!