Votul prin corespondenta


Senatul a adoptat tacit o propunere legislativă privind introducerea votului prin corespondenţă pentru cetăţenii români aflaţi în străinătate, senatorii nereuşind să îşi exercite votul asupra proiectului în termenul regulamentar. Actul normativ are ca iniţiatori un grup de senatori şi deputaţi PDL, printre care Mircea Andrei, Petru Başa, Vasile Blaga, Orest Onofrei, Cristian Rădulescu, Sulfina Barbu, Cornel Ştirbeţ şi Raluca Turcan. În iniţiativa legislativă se arată că prin votul prin corespondenţă se înţelege exercitarea dreptului de vot prin expedirea documentelor ce cuprind opţiunea de vot prin intermediul serviciilor poştale către autorităţile statului român autorizate în acest sens.

Toti care urmaresc ceea ce se numeste activitatatea partidelor politice si a institutiilor statului stiu ca cei de la PDL si actuala coalitie sunt fara bun simt, fara caracter si fara onoare. Interesul personal al celor din fruntea statului, evident este ceea ce-i calauzeste in actiunile lor. Desigur, cetatenii care ii reprezinta nu conteaza. Imprumuturile la FMI nu fac altceva decat sa ingreuneze si mai mult povara romanilor.

Ceea ce va deveni certitudine daca aceasta lege se adopta, este ca PDL se va mentine la guvernare. Ce face opozitia? Unde este PNL, PSD sau USD?  De ce nu se opun adoptarii acestei legi? Stiut fiind ca in Camera Deputatilor, actuala putere are majoritate legea mi se pare ca si adoptata.  Acestea fiind faptele pare ca PDL este inteles cu opozitia. Ce se vor face V. Ponta si C. Antonescu cand cei de la MAE vor anunta ca x voturi au venit din strainatate pentru PDL? Iar ii acuza de furt? Si….

La urma urmei, care-i diferenta dintre PDL si restul partidelor? De unde stim ca cei din Opozitie nu s-ar fi comportat la fel? Aceasta decizie luata in Senat fara proteste din partea opozitiei pare sa anuleze diferentele. Ce-i opreste pe cei din Opozitie, daca ar avea demnitate sa demisioneze in bloc si sa atraga atentia asupra celor ce se intampla? Nu demult, oamenii politici au stat in puscarie pentru ideile lor. Cei de azi, pentru un profit cat de mic sunt in stare sa-si vanda toata tara.

Indiferent de cata campanie mass-media s-ar face pentru unii sau altii, toti sunt la fel. Aproximativ la fel!