Tara care nu-i merita


In ultima perioada deloc surprinzator pentru mine guvernul Udrea Boc cat si hahaitul presedinte Traian Basescu isi vad de treaba in continuare, adica ne fac zile si mai grele. De la „reforma” inchiderii de spitale pe care in afara PDL-istilor toti o vad ilogica pana la reforma in agricultura pe care el Traian Basescu o vede diferit.

8537_0000063049_W340-H405-HA1-VA4

Presedintele României a facut, în cursul zilei de luni, o declaratie asemanatoare, spunând ca “poporul român are performante limitate”. (La bautura? 🙁 )

images

Traian Basescu sustinea ca exista 3 milioane de hectare nemuncite si ca ministrii nu vor veni sa are pamântul, îndemnând oamenii sa realizeze ca este mai profitabil sa are un hectar de pamânt, decât sa stea la crâsma. Cu alte cuvinte, taranii sunt de vina. Oare de ce s-or plange atata? Sa stea si sa bea-n crasma domne? Sau o fi o cearta-ntre betivi? Cum ar fi, taranii sunt de vina!!!

Unul dintre cei pusi, in cazul de fata Valeriu Tabara, minisitrul Agriculturii, a declarat într-un interviu acordat Mediafax, ca România are un potential agricol urias si este anormal sa se rabde de foame, dar, la tara, crâsma e plina de dimineata pâna seara si nu se gaseste nimeni sa-ti sape gradina pentru 100 de lei. Sa fie potrivire de caracter sau amandoi demnitari gandesc identic? Vine si el demnitaru` de la oras si da 100 lei sa-i sape cineva gradina. Si-ai dracului tarani iar nu vor! Ar mai ramane o varianta, dar se subintelege.

Revenind la Sanatate, iata parerea unui om care stie multe. A vazut multe la viata sa, are nenumarate studii si-n agricultura (tarani betivani) cat si-n medicina: „Nu numai că îl susţin, (programul-reforma din sanatate) dar consider că este o primă etapă. România are cea mai mare densitate de paturi de spital la mia de locuitori din Uniunea Europeană. Cât timp vom merge pe acest mod de a asigura populaţiei sănătatea nu vom face decât să cheltuim banii în zile nesfârşite de spitalizare pentru bolnavi care în mod normal nu necesită spitalizare”.

Asa cum zice, gretosul presedinte (pentru mine) nu neaparat problema spitalelor ar fi si cea a paturilor. Avem cele mai multe paturi din Europa!!! Adica ce, unde s-a operat el in Austria a vazut ca aia nu au atatea paturi ca noi. Sau alte state din Europa.  Pai fiind inca a VII-ea tara din Europa e normal sa avem mai multe paturi in comparatie cu alte state mai mici. Daca cei din statele cu populatie majoritara Romaniei au paturi mai putine au si din cauza faptului ca duc o politica mai buna in domeniul sanatatii. In fond stam bine si noi la ceva in Europa si sa reducem numarul paturilor?

Nu tin sa comentez mai mult dar am impresia ca acesti pedelisti (vazuti in sensul de clan) au ajuns sa creada ca nu-i meritam.  Toti vor de la stat. Toti spera ca statul sa le rezolve problemele. Toti se uita la stat. Domne dar cei cu statul asta? Chiar sa aiba grija de toti? Sa-i ajute pe toti? Zau asa! Chiar nu le este rusine? Cu alte cuvinte, ai dracului tarani! stau si bea in loc sa sape!

(Am scris aceste randuri pentru a arata ca pentru seful statului programul unei birt este destul de important. Oare patronii de birturi ce-or zice?).

PS.Este un pamflet si trebuie luat ca atare. In fond problemele ridicate sunt foarte importante.