Doftana – Spital


„Ministerul Culturii a decis deja trecerea închisorii din domeniul public în cel privat, iar pe adresa Primăriei Telega a sosit o adresă prin care o firmă din Braşov şi-a anunţat intenţia de a construi aici un spital pentru bolnavii de cancer. Pentru comună ar fi un lucru extraordinar, deoarece ar aduce bani la buget şi, totodată, ar crea locuri de muncă. Şi pentru bolnavi va fi o locaţie bună pentru că aerul este foarte curat în zonă” aflam din Adevarul.

Pentru multi poate nu semnifica nimic aceasta decizie insa Doftana reprezinta o parte a istoriei noastre. Gheorghiu Dej, Ceausescu si nu numai si-au petrecut ceva vreme in acea inchisoare. Muzeu odinioara, cladire care abia se mai sustine, adevarate gramezi de moloz astazi. In loc sa o restaureze si sa o transforme in Muzeu, se vrea transformata in spital. Nu ca nu am avea nevoie de spitale, dar tocmai acea cladire? Mai mult, pentru constructori primul lucru cu care ar trebui sa-nceapa lucrarile ar fi demolarea completa si apoi construirea unei cladiri.

Acelasi lucru se-ntampla si cu inchisoarea Jilava, alt loc plin de istorie care arata deplorabil. Poate maine „desteptii” care ne conduc poate o vor transforma intr-un mall sau ceva asemanator. Celor care n-au minim de cultura ce le poti pretinde?