III – Bravo fetelor!!!


Azi se incheie campionatul European de  Handal, organizat in Danemarca si Norvegia. Nationala noastra a reusit sa ne reaminteasca ca si romanii pot fi sus, ca si la noi se poate, si ca munca nu tradeaza nici in sport. Ca si in orice echipa din orice domeniu rigoarea, coordonarea, responsabilitatea, luciditatea si calmul constituie atuuri care pot  face diferenta intre podium si restul plutonului.

Talentul handbalistelor noastre nu poate fi pus la indoiala. Exista si cateva mici semne de intrebare in privinta selectiei insa de la un anumit nivel diferenta consta in capacitatea staff-ului de a raspunde provocarilor necalculate inainte de meci. De a contracara tactica echipei adverse. Remarca lui Gh. Tadici, cu referire la echipa medicala, la maseuri poate insemna un atuu pentru adversarele si contracandidatele noastre la castigarea turneului.

Ca privitor de handbal (nespecializat), la acest Campionat pe langa calitatile individuale ale jucatoarelor noastre constat lipsa tactului pedagogic al antrenorului nostru, de a face o echipa in adevaratul sens al cuvantului, apararea pe 6 metri ci nu la bataie si de fortare a adversarelor de a arunca din jurul 9 metri-ului. In atac, in afara circularii mingii si incercarea de a pasa catre pivot nu am vazut scheme lucrate la antrenamente. Tot ca un nepriceput, dar cu parere de rau nu am vazut accentuat jocul pe extreme.

Ce avem de facut? Multumiri antrenorului si presedintelui FRH si inlocuirea lor cu altii din alt aluat, care nu stiu sa piarda! Suntem pe podium, trebuie sa ne bucuram. Dar trebuie sa tindem mai sus. Daca la Fotbal ne-am califica in grupe romanii s-ar bucura ca si cum am castiga finala. Aici, locul III dar cu regretul ca nu suntem pe unu.

Regret ca TVR, televiziunea nationala, in loc sa transmita performanta in adevaratul sens al cuvantului a preferat sa difuzeze meciurile pe 2. Cu siguranta cei din conducerea TVR au valente antinationale. Pacat!

Un succes binevenit, o performanta mare o bucurie de nedescris!

Bucurati-va de hanbal!!!