Vadim, ctitor de statuie


Preşedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, doctor in Istorie, a declarat:  „Intenţionez să ridic o impunătoare statuie a Mântuitorului Iisus Hristos în Transilvania românească, mai exact în zona Braşov. Va fi mai înaltă decât cele similare din Brazilia, Portugalia şi Polonia, având 40 de metri. La bază va exista Biserică unde vor fi oficiate căsătorii, botezuri, slujbe religioase“.

Ideea de a propune aceastra constructie in zona Brasov cred ca Vadim Tudor o avea de mult de vreme ce teza sa de doctorat Faurirea Romaniei Mari in 300 de autografe celebre, sustinuta la Craiova in iulie 2003 si publicata in acelasi an de editura Partidului Romania Mare sub titlul Cartea de Aur, are pe coperta statuia lui Isus (poate cea din Brazilia).

In ce ma priveste se desprind doua concluzii referitor la propunerea liderului PRM:

– contruirea statuii lui Isus pentru minoritatea catolica din Romania,

– sfidare a crestinilor ortodoxi, stiind faptul ca Ortodoxia nu tolereaza statuile sub nicio forma. Mergand prin multe Biserici, Vadim Tudor este imposibil sa nu fi observat ca nu exista nicio statuie prin vreo Biserica Ortodoxa.

Asa cum in zona catolicilor, statuietele sunt reprezentative pentru enoriasi, asa si icoanele sunt reprezentative pentru spatiul nostru.

Daca multimea, in incompetenta sa se roaga (cu bune intentii) la tot ce prinde m-as fi asteptat la o pozitie oficiala a BOR, in care sa-i explice europarlamentarului crestin  ortodox (asa se declara) Corneliu Vadim Tudor ca romanilor nu le trebuie cea mai mare statuie cu Isus din lume si sa le lase catolicilor brazilieni, portughezi sau polonezi pe buna dreptate mandria de a avea statuile cu Isus.

Noi, am avut un inaintas care a vrut cea mai mare casa a Poporului. Si a iesit pe locul al II-lea in lume. Oare, in cazul in care s-ar realiza statuia la Brasov si am fi depasiti de un alt Isus de 50 m, ce-ar mai propune europarlamentarul?