Oare cine-o mai fi de votat cu convingere în această ţară?


Ca în fiecare an, decembrie ne oferă multă tensiune politică. Nu ca acum un an, însă în prag de vacantă parcă aleşii şi numiţii neamului tind să ia decizii semnificative.

Cum la PDL lucrurile sunt clare iar sistemul este piramidal nu mai incape indoiala că Traian Basescu, acest playmaker polivalent, este cel care hotaraste si cine sa fie portar la intrarea in fosta casa a Elenei Lupescu.

Trist stau lucrurile si cu Opozitia, mai ales in aceasta perioada in care partidele din afara Coalitiei ar trebui sa lupte pe toate fronturile impotriva Basescu-PDL-UDMR si nerusinatului care reprezinta minoritatile,  Varujan Pambuccian.

Ce face democratul partid PSD? Arata ca libertatea social-democrata functioneaza si in sistem de vot si se pronunta pentru suspendarea lui Mircea Geoana. Nu evoc aici stangaciile presedintelui Senatului, dar a taia dreptul la exprimare al unui predecesor te duc cu gandul la polite mai vechi de platit care nu au de a face cu maturitatea unui partid si a unui asa zis lider.

Tineretea poate fi de vina, imaturitatea politica si lipsa rabdarii il poate face pe Victor Ponta sa cada din lac in put. De la o situatie pe care o controla sa se transforme impotriva sa. Nu in cele din urma, cand partidul creste in sondaje, un scandal in PSD, coroborat cu sicane intre Ponta si Antonescu, fac un mare favor Puterii si un mare defavor populatiei. Indiferent ce declara, seful Senatului, a doua functie in stat, ar trebui lasat sa vorbeasca si combatut cu argumente daca ceea ce declara nu corespunde cu realitatea.

Cert este ca seful PSD, dupa ce Mircea Geoana a declarat ca V. Ponta l-a sfatuit sa minta in Marea Confruntare, a incercat sa ocoleasca intrebarea directa  a reporterilor daca este asa cum a zis fostul sau sef. A lasat sa se inteleaga  ca nu este asa, dar nu a zis niciodata ca Geoana minte, asa cum ar fi normal.

Vizita de seara la Cotroceni, cred ca a incheiat o zi nereusita a celui numit sef PSD. Prezenta sa acolo cred ca a fost o greseala de imagine majora. Imaginea cu Ponta-Basescu ne-a facut sa ne treaca prin cap ca e posibil ca cei doi sa se inteleaga la un moment dat, asa cum au mai colaborat acum un an.

Tara latino-balcanica cu multa cearta, cu fractiuni de moment si schimbari bruste de directie, ma fac sa cred ca in lipsa de oameni cu adevarat intelectuali, clasa noastra politica este aproape in totalitatea fanariota.

PS. De ce oare PSD nu se foloseste de inteligenta, carisma, pragmatismul si experienta lui Alexandru Athanasiu si i-a conferit incredere lui Victor Ponta care in afara de tinerete nu mai are nimic solid?

Oare cine-o  mai fi de votat cu convingere in aceasta tara?