Un nou drum


De câteva zile sunt onorat să ocup funcția de secretar general în cadrul Asociației de prietenie româno-turcă. Este o Asociație care încă așteaptă finalizarea documentelor necesare pentru a putea demara proiectele propuse.

Asociația de Prietenie româno-turcă  îşi propune să mediez întâlniri periodice ale oamenilor  de afaceri turci cu omologii lor români și de a veni în sprijinul afaceriștilor români cu medierea şi promovarea ideilor în ajutorul celor care vor să investească în Turcia sau invers.

Dezvoltarea relațiilor instituționale ale ambelor state prin implicarea Asociației de Prietenie româno-turcă în susținerea şi dezvoltarea relațiilor promovate de instituțiile care se ocupă cu acestea. Enumerăm participarea la forumuri, meetenguri, mese rotunde. De asemenea avem ca scop organizarea de evenimente cu caracter cultural-științific pentru promovarea valorilor ambelor state. Coordonarea și colaborarea cu instituțiile de stat pentru delegații din România și  Turcia.

Pentru o detaliere cât mai amănunțită a promovării obiectivelor şi valorilor naționale organizăm excursii, vizite de lucru în domeniul business şi cultural-ştiintific, organizarea de seminarii şi conferințe pentru oamenii de afaceri, cu coloborarea cadrelor universitare, a cercetătorilor şi a celor remarcați în domeniu. Tot în cadrul Asociației sau în alte imobile vrem să organizăm  simpozioane, conferințe, lunch meetinguri, etc.

Ne propunem pentru început editarea unei reviste trimestriale cu caracter științifico-cultural cu scopul de arata tradiția, istoria şi cooperarea între cele doua state de-a lungul secolelor.

O altă direcție pe care vrem să o promovăm este  de a  premia oamenii şi instituțiile care sprijină relațiile bilaterale, organizarea de aniversări culturale,  de ajutor pentru săraci, sinistrați etc.

Locația noastră se află în zona Unirii, Constantin Bosianu, nr.21.