Solutia: greva generala


Vad la televizor proteste in Piata Victoriei. Intr-un final numele acestei piete o sa triumfe. Pana atunci jandarmi si organele de represiune isi fac datoria cu toate ca si ei au salariile taiate cu 25%.

Cum se va putea scapa de acest regim? Forme de protest: morale, de bun simt, democratic! In niciun caz. Nu sunt adeptul violentei dar cand niste incapabili ne conduc destinele iar unii nu mai fac fata vietii sunt nevoiti sa se exprime cum pot. Deocamdata  forta statului e mai tare decat forta protestatarilor.

Multime de oamenii in Piata. Niciun oficial nu vine sa le spuna ceva. E si greu de spus cateva cuvinte. In ce ma priveste cred ca doar cu forta, brutalitate fata de regim se poate schimba ceva. Adica ceva pe-ntelesul conducatorilor. Cui pe cui cu alte cuvinte.

Sefii de sindicate nu reprezinta aceste multimi de oameni asa cum se cuvine. Ar trebui sa aiba onoare si demnitate si sa fie in prima linie nu in studiourile tv. Cu alte cuvinte Romania politica: voturi si oameni cumparati, partide confectionate in interesul puterii, traseism politic si dezinteres. Opozitia lipsa.

Aproape de Balcani dar nu avem onoarea si demnitatea sarbilor, grecilor si turcilor. S-ar putea invata!

Consecințele…..se vad.