De la Averescu la Diaconescu


In 1918 Alexandru Averescu infiinta Partidul Poporului. Azi, 2010 ideea maresalului prinde din nou contur. Genaralul a detinut functii importante: prim-ministru al României în trei cabinete separate (fiind şi ministru interimar al afacerilor externe în perioada ianuarie-martie 1918).

Averescu a fost autorul a peste 12 opere privitoare la chestiuni militare (inclusiv un volum de memorii de pe prima linie a frontului), membru de onoare al Academiei Române şi decorat cu Ordinul Mihai Viteazul. (Azi cei care sunt in politica fug de o cariera stiintifica cum fuge dracul de tamaie. Este bine ca cei din Academie sunt incompatibili cu cei din politica).

Cu toate ca nu s-a dovedit un bun politician, generalul erou a lasat in urma sa amintiri onorabile iar din activitatea sa tineretul din zilele noastre ar avea de invatat notiuni ca onoarea, demnitatea, curajul, nationalismul, populismul.

Azi, Dan Diaconescu, patron de televiziune (pe vremea generalului nu se auzise de asa ceva) vrea sa-si faca partid. Al Poporului. Daca Averescu a fost folosit de Ionel Bratianu ma intreb DD de cine va fi folosit? Ca in in cazul Partidului Conservator decedat odata cu moartea lui Take Ionescu peste ani, PUR-ul rebotezat P.C., arata ca au uitat ca la baza unui partid sta o ideologie.

Ce or avea in comun ideologia Partidului Poporului (Liga) cu P.P. ( Dan Diaconescu)?