Mandria la coreeni


Intr-o tara in care grija parlamentarilor este de a ramane pe functii chiar si cu riscul de a se duce dracu tara asta, la mare departare in Africa de Sud, un jucator din reprezentatativa Coreei comunizate nu a putut sa-si ascunda lacrimile la auzul imnului.

plans-imn

Orice regim totalitar este dezastruos si inuman, orice sleahta de ipocriti aflata in fruntea unei tari este daunatoare societatii sale. Ceea ce am vazut aseara la nationala Coreei mi-a placut. Ambitie, devotament, suflet, dorinta, aspiratie etc. Pe langa toate acestea s-a simtit mandria de a fi coreean.

Intamplarea face sa fi avut in anturajul meu un coreean din tara mai nefericita insa niciodata, niciodata nu l-am auzit sa vorbeasca dezamagitor de tara lui. De conducatori da.

Toti stim ca in regimul cazon din Coreea se pune mare pret pe nationalism. Atat de mare incat ti se cere sa fii cel mai bun, smecher, darz, exemplu… La noi, inca mai putem scrie, ne mai putem exprima opinia dar incet incet anulam cei 20 de ani si ne pregatim sa mai sacrificam o generatie.

Pe langa promovarea imbecilitatii, pe langa incapatanarea de a acapara functii si bani in prostie, oameni cu mintea odihnita se joaca cu acest popor ingrat care nu are orgoliu.

Transformarea Parlamentului in staul, comportament de primate si incercari repetate de vot pana iese asa cum vrea chelul statului ma face sa ma intreb de ce Opozitia nu intra in greva. De ce nu ii lasa pe cei de la Putere sa faca ce vor. Oricum fac…ce rost are sa le ofere si satisfactii?

Anexarea Curtii Constitutionale, transformata in camera de decizie a Cotrocenilor a dus Romania in lumea a III-a. Cu alte cuvinte de la Cotroceni se poate spune: „draga Crin si Victoras… va asteptam cu sesizarea la Curte”.

Cand te gandesti la un parlamentar in mod normal iti trece prin cap ca ar fi o persoana importanta, un om cult cu idei bune, nationale si un post care ar trebui sa vegheze la siguranta cetatenilor sai.  Sa planga ca si coreanul de mai sus de emotie sau sa se lupte pana la ultima suflare pentru ideile sale in folosul alegatorilor sai. (teoretic)

Nu o sa vedeti asa ceva in Romania niciodata. Iar de cand cu votul motiunii, am observat cu tristete ca multi dintre parlamentari nu au cap, coloana, idei proprii, logica, bun simt, tupeu, rusine, orgoliu etc. Intr-un fel nu sunt ei de vina ca au ajuns acolo, dar cetatenii care i-au votat cu siguranta au partea lor de vina. Asa ca dragi cetateni care i-ati votat pe cei care sunt azi la putere puteti  incepe prin a citi si a va mai documenta sa nu mai fiti asa de usor prostit. (exclus cei care au votat din interes).

Referitor la plansul coreanului elita noastra politica a distrus spiritul national, sentimentele fata de natiune, indiferenta fata de stat. Intrebari legitime: ce face statul pentru mine ca cetatean? de ce mi-ar pasa  de acest stat cand imi taie salariul si imi creste impozitul? Cum pot sa ma simt atasat de Romania cand in fruntea statului se afla Basescu-Boc? Planurile de a da afara sute de mii de oameni care vor ramane fara venit vor fi puse in aplicare! Cu ce ii ajuta statul pe aceia si familiile lor?

Coreanul se simtea mandru ca isi reprezinta tara! Pe cand un Mutu care intre 2 prize va plange la auzul imnului?