Unii cu vorba altii cu arma


ONU a condamnat Israelul. Si ce? Cu ce il afecteaza pe acest stat directiva ONU de condamnare a sa? In practica cu nimic. Mai mult, in acest proces este limpede drumul pe care merg reprezentantii de la Tel Aviv.

Nicio scuza, niciun comunicat ca regreta faptele petrecute ci mai mult fac apel la propaganda cum ca Ataturk ar plange in mormant cand vede ca islamistii fundamentalisti sunt acum la putere si conduc statul turc.

Pe langa aceasta propaganda anunta ca ridica vizele pentru cetatenii turci care probabil ar fi dat buluc in Gazza dupa acest incident.

Dupa cum stiti nu a existat niciodata o prietenie turco-israeliana insa au existat intelegeri, bun simt, acorduri. Primul ministru turc Erdogan afirma ieri ca niciodata relatiile dintre cele doua state nu vor mai fi la fel. Tot acesta s-a pronuntat azi: „ne-am saturat de minciunile voastre. Ne-am saturat!”.

Pe langa cele intamplate e greu de prevazut ce o sa se intample mai ales ca doua vapoare vor pleca tot spre acelasi loc iar Israelul isi mentine decizia de a proceda la fel.

Mass-media turca este de acord la unison cu pozitia oficiala a statului care promite ca nu va sta cu mainile in san iar Israelul va fi pedepsit. Mai mult, oamenii au iesit in strada cu zecile de mii pentru a cere statului sa ia masuri. E posibil ca cei de la guvernare sa piarda procente semnificative in alegeri daca nu gasesc modalitati de a-si multumi cetatenii.

In mass media noastra sunt preluate si traduse stirile insa pe PROtv s-au difuzat imagini in care soldatii evreii au fost cei atacati de civili si au fost nevoiti sa se apere. MAE roman probabil inca nu a luat la cunostinta acest conflict.