T.Basescu si Guvernul, nenorocirea romanilor


Ceea ce era evident pentru cei din jurul meu – T.Basescu si „adunatura lui” (nu se pot numi oameni decat din punct de vedere biologic) au fost, sunt si vor fi daca mai raman in functie, raul cel mai mare din toata istoria nationala.

Ipocrizia de care dau dovada acesti „profesionisti” nu mai suporta termen de comparatie. Cu toate ca exista voci care considera ca au furat alegerile, hotul neprins ramane „hot” dar cinstit. A mai tolera un presedinte ca Traian Basescu cu un guvern total abject inseamna a ne indrepta catre totalitarism.

Exista un Cod al Muncii in care oamenii presteaza la locul lor de munca iar in schimbul muncii lor sunt rasplatiti printr-un un salariu. Din acel salariu sunt retinute sume pentru pensie, somaj, sanatate etc. A taia salariile inseamna ca statul este stapan pe salariul oamenilor si hotaraste cat ii da, cum ii da si eventual daca nu mai vrea nu mai da. E ca si cum o persoana merge si contracteaza un credit de la o banca dupa care anunta ca nu mai restituie suma banci pe motiv ca nu mai are.

Un salariu este un drept castigat! Nimeni nu se poate atinge de un drept al unui om. Ceea ce azi s-a intamplat in toata tara prin proteste in majoritatea capitalelor de judet este numai inceputul. Fanariotii acestia din fruntea statului au nesimtirea sa se uite la imagini si sa isi vada de treaba de parca nu din cauza lor au iesit in strada acesti oameni care traiesc la limita saraciei. Dupa ce a aparut in presa inregristrarea cu Presedintele in care cerea impunerea de taxe, inchiderea a 150 – 250 de spitale ar fi trebuit sa dispara din viata publica. Insa, obrazul presedintelui este batatorit.

Vad pensionarii cum se imbulzesc si cad pe jos incercand sa ajunga cat mai aproape de Palatul Imparatului sa se faca auziti, vad studenti, profesori care tipa de foame, vad agricultori care nu mai pot, vad….

Probabil in PDL or mai fi ramas cativa oameni care sesizeaza nesimtirea sefilor si suspusilor pilosi. Daca mai sunt ar trebui sa aiba bunul simt si sa emigreze.  PNL si PSD au oferit solutii insa teama lui T. Basescu il face sa nu se desprinda de Boc.  Cei drept unde mai gaseste un BOC.

A taia tot ce se poate taia, acest guvern arata ca nu are ce cauta in functie. Nu reprezinta Romania, nu reprezinta romanii. Cei care i-au votat au partea lor de vina insa e bine ca s-au desteptat! Promisiunile din toamna arata clar intentia PDL-istilor, orice pentru a castiga dupa care ce o fi o fi.

Din 2004, de 6 ani Traian Basescu se afla in fruntea statului. Cum nu a realizat nimic si s-a instaurat pentru inca un mandat probabil ca se socoteste un om care i-a multumit pe romani. Indiferent de ce crede, romanii au ajuns  la limita insuportabilitatii.

Clasa politica este compromisa. Tuturor parlamentarilor ar trebui sa le fie rusine de situatia actuala. Toti ar trebui sa se stie de ce sunt in Parlament.

Cei din privat, deocamdata se bucura. Tipic romanesc!