Basescu, democratul totalitar. Să sărăciţi, bine!


ţie, popor ingrat….

* Reducerea fondului de salarii pentru tot aparatul bugetar din România cu 25%. Până la sfârşitul anului, şefii de instituţii trebuie să facă selecţia, astfel încât în 2011 salariile să poată reveni la suma de acum. Această măsură se va lua de la 1 iunie. În privinţa salariilor fac o menţiune: inclusiv salariul minim pe economie va scădea cu 25%. Guvernul va plăti diferenţa care este sub salariul minim de 600 de lei. Referitor la reducerea anvelopei salariale cu 25% se aplică şi administraţiei centrale şi celei locale.

* Pensiile: Guvernul îşi menţine transferul de 1,7 miliarde de euro la Fondul de Pensii. Ar mai fi nevoie de 500 de mililoane de euro, dar Guvernul nu îi are. Este posibilă o reducere cu 15%.

* De asemeni, e posibilă o reducere masivă a subvenţiilor. Vă dau ca exemplu sistemul de încălzire din Bucureşti cu subvenţii masive de la Primăria Capitalei şi de la bugetul de stat. Subvenţiile globale vor fi sistate şi se vor acorda doar celor care au nevoie de ea, cetăţeanului care are nevoie.

* Ajutorul de şomaj de reduce cu 15%.

* În România funcţionează 16 programe sociale, de la acordare de Pamperşi, la venitul minim garantat. Ele sunt cumulate de unele persoane care preferă să nu se ducă la muncă. Toate cele 16 programe sociale vor fi reanalizate şi regândite.

1. Cu alte cuvinte avem un guvern condus de un Presedinte care dupa ce ne-a adus la faliment, vine si ne taie salariile. Ce vina au romanii ca T. Basescu cu toti acolitii lui sunt incompetenti si indolenti. Solutia cea mai potrivita pentru Romania ar fi fost recunoasterea incompetentei si demisia de la Presedinte la tot guvernul. Daca ar avea onoare….

2.De unde avem garantia ca reducerea drastica a salariilor, pensiilor, somajului si a tot ce inseamna renta bugetara va fi benefica pentru romani in viitor? De unde stim ca reducerile salariale nu sunt folosite de clientela politica? De fapt logica ne spune ca vor fi folosite de clientela, dar nu avem inca dovezile…

3.Remarc nepasarea romanilor, popor apatic care pana nu face foamea in proportie mare ramane ca prostul si se intreaba de ce i se intampla lui! Parca am fi in 1907

4.Apreciez aparatul administrativ al statului care a reusit sa-si bata joc de o tara intreaga!

5. Cine garanteaza ca pe langa aceste reduceri nu vor mai creste si impozitul de venit si TVA-ul?

6. Din ce in ce apar mai multe comparatii intre T. Basescu si N. Ceausescu. Si unul si celalalt nu a (tine)  cont de popor. Ce daca nu mai pot, nu mai au de unde, sunt in saracie sau vor muri!

7. „Prostimea” anunta greva! Cui ii pasa? Daca se aduna zeci de mii nu fac decat sa blocheze circulatia in Bucuresti. A manifesta pasnic in fata „indolentilor”  e ca si cum nu ai mai iesi in strada. Cainii latra, caravana trece…

8. Oricum am analiza FMI pana la urma este o Banca. Care banca este salvatoare?

Asa popor, asa conducatori!

PS.  De ce anunta presedintele T. Basescu aceste masuri cand in Constitutie nu intra in atributiile sale….v-ati prins….se modifica si aceasta.