"Să gândești este dificil.
De aceea majoritatea oamenilor judecă."
Carl Jung

IONUT COJOCARU

2010 / 11 aprilie

Loteria alegerilor in S4

Carnet de istoric

Cum se aleg la noi politicienii? Cum poti deveni un politician? Ce te recomanda pentru a deveni politician? Cum racoleaza partidele oamenii care devin politici? Cred ca un anumit proiect initiat de politicieni in acest sens ar fi binevenit. O lege care sa limiteze accesul in parlament sau catre primarii  a anumitor categorii sociale ar fi indicata pentru tara. Nu pentru societatea actuala!

De exemplu, sa ai studii superioare, sa te remarci cu ceva palpabil in profesia pe care o practici, sa lasi ceva in domeniul in care ai activat. Dupa ce aceste conditii ar fi bifate sa se poata lua in calcul inscrierea pe anumite liste pentru a merge in alegeri.

In schimb, mai mult de jumatate dintre parlamentarii nostrii nu au realizat mare lucru in meseria lor dar se pricep la toate. Oricat ar parea de trist nu este vina lor ca ne reprezinta ci oarecum a celor care ii aleg. Am scris OARECUM, deoarece conform principiului democratic ti se ofera 2-3 posibilitati din care trebuie sa alegi chiar daca nu esti multumit de posibilitatile oferite.

Conform Constitutiei toti au dreptul sa candideze si sa fie alesi dar practic doar cei care se fac remarcati in mediul lor inainte de a deveni politicieni au anumite initiative laudabile. Spre exemplu, sa luam cativa dintre lideri:

– ce a lasat Traian Basescu in urma sa pana in1990, inainte de a deveni politician? Ce a adus nou in meseria sa? A, scris, a contribuit cu ceva la dezvoltarea bransei din care face parte?

– ce a lasat in urma Crin Antonescu (istoric fiind, nu am auzit de nimic scris de Antonescu, ba la anumite emisiuni s-a incurcat in Bratieni) care a terminat o facultate draga mie.

– Victor Ponta, a avut o meserie respectabila si a ajuns intr-o funtie respectabila inainte de a deveni politician.

Lista ar putea continua. Contrastele sunt vizibile (E. Andronescu, garantat Vanghelie, Prigoana, garantat Basescu).

In momentul actual asistam la alegeri in Sectorul 4 in care 2 femei isi disputa un fotoliu parlamentar. O sefa de Loterie care e garantat Piedone, un om de o integritate morala si intelectuala…. si Teo Trandafir care este experta in palavrageli despre care ce si-a mai luat, cine s-a mai despartit si ce hit a mai scos Guta.

Cu astfel de oameni este limpede de ce suntem unde suntem!

  • Bineinteles, in primul rand, mutimulri! Am 52 ani, sunt nascuta si crescuta in Bucuresti, iar memoria imi este inca buna Mi-e dor de orasul de atunci (ca si de ani ’70, cand eram liceeana), curat, aerisit, civilizat. Strazile erau spalate noaptea cu masina-stropitoare, inclusiv pe trotuar, luminile erau din belsug, spectacolele de film erau seara de la 20.15, apoi de la 22.30 dupa care se mergea la restaurant Nu reuseau parintii sa ma lase acasa, singura, erau nevoiti sa ma care’ dupa ei Nu este adevarat ca erau lipsuri, in vremea aceea, rafturile gemeau de produse (naturale), marfurile au inceput sa lipseasca in Bucuresti dupa 1980. In perioada descrisa, tinerii mei parinti veneau sambata seara de la restaurantul Pescarus, prin Herastrau, la ora 1 noaptea, singuri, pana la Arcul de Triumf, unde locuiam, fara sa pateasca vreodata ceva Sunt vremuri pe care le regret, nu se mai intorc Acum, cand ies din casa, simt ca o agresiune, pur si simplu! Ma deranjeaza cumplit aglomeratia, lumea imbracata urat, vulgara, violenta, rece (ne-simtita, as spune). E adevarat, nu ma adaptez Salutari tuturor celor din generatia mea, cu amintiri frumoase!

    Răspunde

LEAVE YOUR COMMENT