Noi vrem împrumuturi


Ce treaba are guvernul cu cultura? Pe acelasi rationament am putea largi si continua cu intrebarea ce treaba are Guvernul Boc cu Tara? Ceea ce stiam ieri a fost stire de presa. In diplomatia noastra au iesit la suprafata 35 de cazuri in care familii sunt trimise impreuna in ambasade, consulate, legatii. Perfect legal de vreme ce MAE afirma ca sunt incurajate aceste cazuri pe motive de costuri, sotii dupa caz locuind impreuna. Ce au uitat cei de la MAE sa precizeze sunt salariile, care sunt la fel ca si ai altor  angajati MAE.

De vreme ce nu mai gasim in diplomatie oameni Take Ionescu, Titulescu, Gafencu chiar Stefan Andrei rezulta ca ori ne prostim intentionat ori cineva are vreun interes. Cum in momentul de fata depindem de statele puternice ale lumii care in momentul de fata ne-au cumparat la propriu, nu mai putem intreprinde vreun gest de independenta chiar minuscul. Industria si Agricultura tarii, puncte forte altadata, practic nu mai exista. Poate ma insel dar nu cunosc ceva de luat in seama cu productie 100% romaneasca. Din al II-lea granar al Europei altadata am fost intrecuti si de unguri chiar si de bulgari, tari cu o suprafata mult mai mica decat Romania.

Pe langa distrugerea acestor doua ramuri primordiale coroborate cu o politica facuta pentru anumite interese, in 2010 ne afla intr-o stare mai grava ca in 1989. Fara drumuri (nu mai aminstesc autostrazile), fara economie, cu taxe din ce in ce mai mari, cu oamenii de la BNR care declara ca e bine pentru Romania sa pastreze un curs de 4.1 – 4.2 sa nu scada sub 4 ne indreptam spre nicaieri.

Pe plan mediu si lung societatea trebuie prostita. Dupa ameteala din Educatie, actualul ministru este hotarat sa schimbe tot. Asa ca simplificam materia, scoatem disciplinele sau le reducem la o ora pe cele care te invata sa pui intrebari, sa cauti raspunsuri, sa stii unde te afli si ce semnifica simbolurile nationale. Iar profesorii care si-au batut capul ca sa ajunga titulari o sa ajunga „slugi” si sa depinda de director si primar. Devine obedient sau pleaca. Copii invata dupa net daca vor iar modelele din politica autohtona reprezinta modele si exemple.

Cum zilele astea in Thailanda si Kirghizstan oamenii nu au mai avut rabdare si au navalit peste politicieni probabil treptat vom asista si  la noi la o noua revolta populara.

Printre altele, guvernul face loc firmelor private in Arhivele Nationale ca doar sunt prea multi istorici, arhivisti, etc care au prea multe joburi si nu mai fac fata sa se ocupe si de arhive. Treptat o sa privatizam si istoria si o sa se scrie functie de patron.

Pe langa toate acestea poporul se bucura de arestarile lui Voicu, Costiniu si altii. Mare păsare!