Filiera Cotroceni: Boc îi ia lui Oprea si îi dă lui Tismaneanu


Cel care incepe aproape toate propozitiile cu DECI este cel care ….deci a efectuat mutarile neasteptate de a-l inlocui pe Marius Oprea cu Vladimir Tismaneanu. Dupa rationamentul..deci palinca din ardeal este leac pentru orice boala tot asa de ce unul de la PNL sa conduca un institut sub guvernarea PDL? De ce nu am adera toti la PDL sa devenim un partid stat ca in timpurile alaturate.

Ca Emil Boc are probleme cu ordonantele de urgenta pe care le nimereste neconstitutionale, el fiind absolvent de drept, este de necontestat. Pe rationamentul de a guverna cu ordonante si HG prin aceasta stirbind rolul Parlamentului tot asa presupun ca Emil Boc se pricepe si la cercetare istorica.

In fapt nu ma mai surprinde nimic in logica premierului dar aveam asteptari de la Vladimir Tismaneanu care de altfel este un analist bun insa functie de regim. Cu alte cuvinte scrie bine pentru toti cat sunt la putere. Dar a prelua o functie de director fara a tine seama de context si consecinte, de echipa de cercetare si de imaginea ta arata ca acest om are caracter de mercenar. Nu sunt simpatizantul celor doi, nu ii apreciez ca pozitie publica, reprosez tuturor celor care au facut acel Raport Final ca este un document care in timp se va intoarce impotriva lor si evident nu au participat la acel raport decat din interes.

Presa scrie, timpul le va da uitarii insa cei din zona istoriei vor retine ca acapararea unor institute doar pentru imagine le va ramane in memorie legat de numele Tismaneanu. Dupa ce si-a condamnat tatal, dupa ce s-a rugat de Ion Iliescu sa scoata acea carte dupa care l-a denigrat si a trecut in barca lui T. Basescu si a condamnat TOT acum vine la IICCR unde va cerceta asa cum a cercetat o viata intreaga.

Sunt oameni care sunt recomandati pentru functii si oameni care fug si fac orice pentru functii.