Mandria de scut


Ce-ar vrea americanii si noi am refuza? Aceasta intrebare ar trebui sa fie in capul politicienilor nostrii. In diversele tatonari dintre SUA si Rusia (sau Uniunea Sovietica inainte) au aparut victime colaterale. Ce s-ar intampla daca ne instaleaza americanii scutul in tara? Cum ar proceda rusii? Normal ca acest scut in declaratiile oficiale nu este indreptat impotriva rusilor. Dar impotriva cui ar putea fi indreptat? Ca doar nu l-ar pune de design.

Noua administratie parea ca pe moment nu continua ideile lui G.W. Bush de implementare a acestor scuturi in Europa estica. Dupa ce Iranul si-a vazut de treaba si isi continua inarmarea, Turcia s-a saturat sa tot fie tinuta la usa Europei, dupa incidentul de la Davos si vizitele dese dintre Ankara si Moscova si isi consolideaza relatiile in alta zona, americanii au inceput sa caute solutii. Si-au pus dupa 5 ani ambsador in Damasc si probabil scut in Romania. De ce nu l-au pus in Bulgaria sau Ungaria? In Ucraina nu cred ca au avut tupeu sa incerce.

Cred ca Romania ar trebui sa refuze diplomatic sa fie cal de bataie pentru interesele altora. Statutul de membru NATO cred ca este suficient pentru tara noastra.