Fara caldura dar cu realizari grandioase la Calafat


In mijlocul iernii Emil Boc merge la Calafat pentru o intalnire cu omologul sau bulgar. Printre realizarile cu care o sa le zgaraie urechile locuitorilor din Calafat o sa fie podul Vidin-Calafat. Pentru cei care nu va aduceti aminte, Calafatul este acel municipiu in care locuitorii sunt privati de caldura.

Cei care locuiesc in acest oras (care nu beneficiaza de gaze) stau si tremura 24/24 h, nu isi fac baie de teama sa se imbolnaveasca iar spitalele sunt private la randul lor de caldura. Daca premierul din Cluj nu stie ca cei din Calafat nu au caldura ar trebui macar consilierii sai sa stie.

Din ce au declarat cei care se ocupa de destinul acestui oras, pacura cea care este necesara pentru tranformarea in energie termican lipseste sau este de proasta calitate, asa ca cei care locuiesc in acest oras napastuit ar trebui sa stea linistiti ca li s-a oferit un motiv. Ce se intampla cu batranii si copii? Cu cei care rezista greu? Cu scolile si spitalele?

Primul ministru Boc, din secolul al XXI-lea ar trebui sa dea explicatii, insa dupa cum stim o sa mearga cu presa, or sa fie declaratii, bifat la realizari si gata. Ce ramane in urma? Un pod inchipuit, o sosea europeana ciuruita de gropi, infrastructura doar in vise si o cale ferata Calafat-Craiova neelectrificata (aprox. 80 km) parcursi in aproximativ 3 h. Si niste cetateni care traiesc, majoritatea ca la inceputul sec. al XIX-lea.