Detinatorii adevarului absolut – membrii de asociatie


Teodor Maries face ce face si apare in atentia mass-media care la randul sau ii publica declaratiile. Uitati una dintre ele: „Daca nici maine (nr. luni, 11 ianuarie) nu suntem chemati sa ridicam de la Parchetul General documentele apartinand Ministerului Apararii Nationale si Serviciului de Telecomunicatii Speciale si nu convenim ca, in cel mai scurt timp, sa fie copiat dosarul Mineriadei, incepand de marti, ora 0.00, voi intra in greva foamei”.

Acesta isi continua efortul de aflare al adevarului cu aceasta declaratie: „Incepand cu 26 octombrie 2009, am trimis adrese catre Parchetul General, pentru a ne pune la dispozitie ultimele dosare, dar n-am primit niciun raspuns de la Kovesi. Problema noastra este ca avem nevoie de actele de la Armata si STS pentru finalizarea apararii pana pe 15 ianuarie”.(declaratii preluate de pe Hotnews).De pe site-ul asociatiei 21 decembrie, aflam ca la celebra conferinta de presa pe langa seful acesteia au mai fost prezenti o serie de personalitati frustate: conf.univ.dr. Sorin Iliesiu (membru de onoare al Asociatiei 21 Decembrie 1989), conf.univ.dr. Dan Voinea, un procuror care nu a reusit sa condamne cu acte sau sa afle vreun adevar incontestabil. Lista este mai lunga insa asupra celorlalti nu planeaza suspiciuni.

Greva foamei este o forma de protest. Dar de ce ar trebui statul sa se sesizeze si sa sara in apararea lui Teodor Maries de fiecare data cand acesta ameninta cu greva foamei. Daca dl Teodor Maries s-ar pronunta dupa ce ar analiza 100% documentele revolutiei si mineriadelor obiectiv ar fi benefic in primul rand pentru domnia sa. Insa toti stiu ca dl Teodor Maries a gasit deja „vinovatii” revolutiei si a celorlalte fapte negative petrecute. In capul listei este desigur Ion Iliescu. Nu contest aflarea in treaba a presedintelui de asociatie Teodor Maries, insa din ce citim in presa si pe site-ul asociatiei vinovatii sunt Ion Iliescu si altii care nu sunt de acord cu viziunea acestuia. Si atunci de ce mai are nevoie dl Maries de documente? Ghiciti singuri!

Multi declara ca Teodor Maries nici nu ar fi fost pe baricade pe 21 decembrie 1989. Pe net in afara declaratiilor sale nu apare niciun indreptatit sa afirme ca acesta ar fi participat acolo. Ramane o enigma? O alta intrebare ar fi de ce revolutionarii de prima mana ca Ion Iliescu, Petre Roman, Dumitru Mazilu, Gelu Voican Voiculescu, Dumitru Dinca, Sergiu Nicolaescu, Victor Athanasie Stanculescu, Claudiu Iordache si altii nu se numara printre adeptii ideilor lui Maries? Ce interes ar avea acestia sa minimalizeze aportul lui Maries in revolutie? Sau, au incercat acestia sa minimalizeze aportul vreunui revolutionar? Aceste cateva intrebari va pot edifica asupra intentiei membrilor celor de la 21 decembrie.