Revolutia 20


In zilele lui decembrie toti vorbesc de revolutie. Majoritatea isi dau cu parerea. Iarasi reprezentantii „majoritatii” stiu adevarul. Acestia cunosc cum s-au petrecut evenimentele dar „nimeni” le ofera ocazia sa-si spuna adevarul lor. Singurul lucru pozitiv pe care-l observ este ca termenul de revolutie se inradacineaza in mintea majoritatii. In rest este normal sa se discute despre eveniment.

Noi romanii de regula le stim pe toate. Insa cei mai tineri ar trebui sa ne aplecam asupra evenimentelor si sa le analizam independent de contextul actual si de evenimentele politice. Regret cand azi la 20 de ani cei care vorbesc de revolutie pana in alegeri scandau in piata revolutiei „jos comunismul”.

Ca orice eveniment istoric de amploare este normal sa apara si contestatari. Este normal sa existe dubii asupra anumitor evenimente. INSA ceea ce a produs revolutia este de necontestat. Acei „nebuni constienti” care si-au riscat viata in acele zile merita tot respectul generatiei noastre.

Ramane sa privim inaite dar sa constientizam importanta evenimentului si sa fim constienti ca daca ei nu ieseau in strada noi era foarte probabil sa traim tot in „era” de trista amintire.

Fara a intra in evenimente cronologice, postez mai jos cateva cantece sugestive despre acel eveniment: