Ministrii „incredibili” condusi de cel mai „uimitor” premier din istoria romanilor


Gh. Flutur a anuntat lista ministrilor propusi de PDL. Fiecare s-a remarcat prin obedienta la adresa sefului lor suprem, T. Basescu. Daca primii trei sunt intangibili din motive lesne de inteles iar doamna Elena nu putea lipsi din peisaj T. Basescu putea macar sa aduca oameni mai competenti pe celelalte paliere. Insa, dl presedinte nu ii pasa nici de logica. Dupa ce primul ministru a avut onoarea de a fi demis de Parlament, T. Basescu vine si il propune din nou dupa logica prezidentiala: ceea ce voi vreti eu nu vreau. Mai mult, unii din lista de mai jos au primit aviz negativ cand au fost propusi de Lucian Croitoru.

* Ministerul Administratiei si Internelor: Vasile Blaga * Ministerul Economiei si Comertului: Adriean Videanu * Ministerul Transporturilor si Infrastructurii: Radu Berceanu * Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului: Elena Udrea * Ministerul Comunicatiilor: Gabriel Sandu * Ministerul Educatiei: Catalin Croitoru* Ministerul Agriculturii: Orest Onofrei * Ministerul Muncii: Mihai Seitan.

Daca Videanu si Berceanu sunt un fel de mini moguli iar Elena Udrea e blonda, Gabriel Sandu este un personaj sters. Reteta la Educatie este simpla daca e sa observam ca din lider de sindicat poti ajunge ministru. Din cel care ceri drepturi pentru profesori te transformi in ministru rezulta ca profesorii or sa o duca mai bine economic. Insa ma indoiesc ca asta o sa fie grija lui Croitoru de indata ce o sa primeasca demnitatea de ministru al educatiei. Despre Orest Onofrei, nu stiu prea multe. Ceea ce il recomanda este insa profesia sa agricola, medic veterinar. Dilema este cate plocoane a facut la „Zeus”. De dl Seitan ce sa mai completam. Numele spune tot.

Ceea ce stim si intuim se va produce. Un guvern personal condus de oameni care au anumite relatii cu seful statului, alesi pe acest criteriu. Intrebarea esentiala este cu ce s-au remarcat cei care au mai fost ministrii pentru binele natiunii in afara obedientei stiute?

Inca 5 ani cu T. Basescu si echipa lui sunt mult mai suportabili decat cei 45 de ani trecuti!