Ba la Univ., ba la ASE, ba la P.Parlamentului, ba la TVR…ba deloc


Exista o coalitie. Care? O sa ne dumirim dupa alegeri. Interesul politicienilor este firesc, trebuie sa castige. Dupa cum stau in sondaje cei de la PDL si PSD au interesul sa taraganeze aparitia la tv. Sunt constienti ca intr-o confruntare pot castiga dar in acelasi timp pot pierde procente. Si din aceasta cauza ei aleg sa joace acest teatru ieftin in care se acuza reciproc. Riscul de a pierde procente ii face sa se acuze reciproc insa nu in fata.

In mare toti alegatorii stiu cu cine o sa voteze duminica. Lazaroiu si Ponta se acuza ca nu respecta cerintele stabilite. V. Hrebenciuc este acuzat ca il controleaza pe Alexandru Sassu, director TVR si in ultimul moment acesta a schimbat formatul cuvenit. Normal ca nici Sassu nu este de vina, el declarand ca nu are nicio treaba cu impricinatii.

O alta bagatela este aceea a numarului candidatilor care sa se prezinte. Din cate stiu eu la concursurile nearanjate competitorii au sanse egale. Normal ca ei ar trebui invitati fara exceptie. Scuza ca nu sunt decat 2 h este copilareasca. Cine ii impiedica pe cei de la tv sa nu mareasca spatiul de emisie. Televiziunile ar fi trebuit sa aiba o atitudine corecta si sa fie organizatori inechitabili.

Ca cei de la PSD declara ca ar trebui sa fie toti iar cei de la PDL ca nu participa decat in 3 sau 5 dar nu la TVR pentru ca directorul de acolo este omul PSD . Ei vor la Palatul Parlamentului. Vrere ilogica. Cei de la TVR sunt ai PSD,  Antenele si RTV sunt ale mogulilor. Toata presa este impotriva PDL. Asa ca nu mai vorbesc. Poate doar in Curentul. Ce ii impiedica sa raspunda la intrebari. Cu cat sunt mai subiective cu atat lumea s-ar edifica. Apoi ce treaba au stafurile cu cine modereaza. Ca pune x sau y intrebari nu are importanta. Nu prezentatorii candideaza.

Circ a fost si cu PSD. V. Ponta declara ca M. Geoana merge la portile TVR si sta acolo pentru discutii cu cei care vin dintre cei candidati. Intervine V. Hrebenciuc cu precizarea ca nu mai vine M. Geoana pentru ca s-a anulat intalnirea.

Antonescu a zis ca nici el nu mai vine ca nu i se pare normal ce fac cei de la TVR. Primii 3 candidati se plang, cauta motive si se ocolesc. De ochii lumii se dau gata de orice. In realitate isi vad interesul. Cei care pot. Miza este prea mare iar optiunile sunt limitate.

Directorul numit de Traian Băsescu la cîrma SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, se vede confruntat cu o acuzație de cea mai mare gravitate, formulată de fostul purtător de cuvînt al SRI, lt.col.Nicolae Ulieru, anume că ar fi agent al unei puteri străine. Acuzație apare, interesant, exact cînd se vehiculează tot mai tare informația că Ungureanu ar urma să fie premier al unui guvern PDL-PNL, în cazul unei noi victorii a lui Traian Băsescu. Grav daca este asa.