Calatoria la Moscova


Pe toate caile de transmisie posibile ale mass-media se aude cu repros ca M. Geoana a fost pe ascuns la Moscova si acolo ar fi aranjat anumite lucruri  „negative” pentru tara. Mai mult se lanseaza ideea ca Rusia ar fi cel mai urat lucru care i se poate intampla Romaniei, tara serioasa, stabila si prospera.

Toti stiu ca Rusia este in primele (fruntase) puteri ale lumii.  Statele prin natura lor, ce tin de economie, forta armata si politica proprie sunt clasificate in cateva categorii importante. Romania ca tara cu influenta epsiloniana nu poate trata o tara vecina, foarte importanta ca Rusia cu indiferenta.

Indiferenta costa, South Stream fiind exemplu. Dupa zicale balcanice cum ca Romania nu este America si nici America nu e Romania, cei din politica autohtona nu se pot considera romani si gandi americaneste. Asa ca in loc de a cauta parghii de colaborare cu Rusia noi il acuzam pe Geoana ca merge la Moscova.

Istoria a aratat ca Rusia, daca este scoasa din calculele politice ale celorlalte puteri, cum a ramas o perioada dupa 1917 a revenit in 1945. Stiti cum. O tara ca Rusia, pe doua continente cu bogatii ca petrol, gaze si alte zacamninte, o tara cu cei mai multi vecini influenteaza politica mondiala. Si atunci de ce este acuzat Geoana ca a mers la Moscova? Oare Obama de ce a mers la Moscova dupa ce a devenit presedinte? Liderii importanti de ce trec pe la Moscova?

Sunt multe motive care ar trebui sa schimbe optiunea liderilor romani in ce priveste Rusia, insa cei care cred ca Rusia trebuie tratata cu indiferenta sunt senili. Mai ales seful statului si cel al PNL care ii cauta o vina si acolo unde nu are. M. Geoana are multe defecte dar nici chiar asa.