Autobuzele campaniei


Intamplator, sfarsitul saptamanii l-am petrecut in Arges. Cum este campanie electorala stirile cu canditatii si ideile lor expuse in fata multor mii de oameni s-au facut auzite.  Dupa incidentul cu Mircea Dinescu, care nu merita tratamentul respectiv macar pentru ajutorul din 2004, avem iar  dovada ca T. Basescu uita si nu iarta.

Mare mi-a fost mirarea cand pe A1 (asa scrie pe semnele rutiere) banda 1 era ocupata de autocare, microbuze si autobuze de tot felul. Din cate se vedea prin geamurile murdare erau imbracati in portocaliu. Nu condamn gestul oamenilor care au mers la aceste mitinguri, saracii, pentru 50-100 lei, o cafea si un sandwich sunt plimbati pe unde doreau cei care i-au platit (se intelege ca de bunavoie nu mergeau miile de oameni sa strige T. Basescu) ci gestul celor care au platit pentru oameni si mijloacele de transport. Un articol edificator pe aceasta tema puteti citi pe : http://www.gardianul.ro/%C2%ABAdezivii%C2%BB.-PD-L-a-transportat-la-Pitesti-20.000-de-oameni-din-patru-judete-pentru-mitingul-lui-Basescu-|-VEZI-FILME-s148371.html

Ne-am putea intreba noi, care mai votam din cand in cand de ce am vota un partid care strange oamenii, ii plimba cu autobuzul si la comanda ii pune sa strige T. Basescu sau M. Geoana. Ca la Pitesti s-au strans 20.000 de oameni (unii zic ca deputatul [pacat de institutia care ii confera acest titlu] C. Boureanu a contribuit din plin-stiti parerea mea exprimata aici despre deputatul acesta) arata lipsa de ratiune.

Argesul, cunoscut ca fief al PSD-ului sau mai bine zis anti-PDL, vor vota in majoritate contra lui T. Basescu. Si atunci, de ce sa aduci de la Ploiesti, Alexandria, Craiova, Targoviste si alte localitati oameni in Pitesti sa strige T. Basescu?  Sa se vada la tv ca T. Basescu este iubit, apreciat? Circ ieftin!

Repetitiile inaintea venirii presedintelui pe scena, cum sa strige, cat sa strige, ce sa strige ma face sa cred ca oamenii stransi acolo or sa voteze in mica parte cu T. Basescu.

In ce ma priveste, cu cat se apropie ziua votului cu atat ma fac – candidatii nostrii – sa nu ma duc la vot. Ludovic Orban, un politician care nu mi-a fost drag niciodata declara sambata: „Pe Băsescu îl votează alcoolicii, prostituatele şi ţiganii”. Unul dintre membrii „de marca” al PNL-ului actual declara asemenea aberatii xenofobe ma face sa cred ca „pnl-istii” actuali nu au treaba cu realitatea.

Oamenii se pot intreba care sunt cei care in optiunea lui Orban sunt definiti alcoolici – cei care beau 2-3 pahare, cei care se imbata zilnic sau… Tiganii care – numai smecheri nu sunt – pot sa il coste un tur pe Antonescu, jigniti de Orban pot vota impotriva presedintelui PNL. In cele din urma toti suntem oameni iar tiganii daca nu toti sunt asa cum ne-am astepta sa fie poate fi o cauza si a politicienilor care nu au reusit sa ii schimbe.

Prostituatele, de voie de nevoie, conform Constitutiei au dreptul la vot. ( nu cred ca si-l vor folosi). Pot vota si cu Basescu. In concluzie, L. Orban i-a facut un mare cadou lui T. Basescu prin declaratia sa. Daca Antonescu ar fi corect Orban ar trebui destituit din functiile de conducere ale PNL.