Actul II


Dupa consultari formale seful statului numeste ceea ce vroia. Liviu Negoita. De ce? Pentru ca zice el este peste Johannes. Pe langa primar „care este” este si 2&1 adica si primar si politician. Adica, in mod normal un primar nu are legatura cu politica sau viceversa. Insa exceptia, Liviu Negoita, cu aceste doua calitati o sa fie garantia „turbo” a evolutei noului guvern imaginar.

Inca un argument, probabil preluat dupa negocierile cu cei mai „numerosi parlamentari” din parlament a fost sa se hotarasca pentru primarul sectorului 3. Dupa principiul, iarna nu-i ca vara asa nici Sibiul nu-i ca „Bucurestiul” de fapt sectorul 3. In concluzie logica dl Presedinte este ca Negoita este si politician si primar si om serios si ….si peste Johannes. Fiind la fel ca primarul Sibiului ii era greu presedintelui sa aleaga intre Klaus si Liviu, asa ca argumentul hotarator a fost salvator, Liviu de la PDL. Asa a fost desemnat el.

Ca PSD, PNL, minoritatile nu sunt de acord, nu conteaza. E culmea, ca un sef de stat sa tina cont de 2 partide in loc sa fie invers. Majoritatea ce conteaza. Conteaza majoritatea lui, ca daca nu face o alta. Fie ce o fi numai Blaga sa ramana la interne pana pe 6 decembrie iar Boc sa isi vada de treaba lui.