Promisiuni utopice


Azi am intrat pe site-urile principalilor candidati la prezidentiale. La o trecere rapida printre mesaje am inteles ca daca ii votam – pe fiecare in parte – o sa o ducem mai bine. Doi dintre ei vorbesc de bun simt. Romania bunului simt. La o analiza rapida cel mai descalificant dintre toti este Traian Basescu, deoarece dumnealui a fost 5 ani seful statului. O intrebare logica ar fi de ce sa-l mai votam daca in cei cinci ani nu a facut ce a promis? Dar de data asta chiar o sa faca ceea ce zice! Unde este logica.

Vad ca si Crin Antonescu este de acord cu numarul parlamentarilor. De frica, au inghitit „galusca” de la Traian Basescu si nimeni nu isi asuma „riscul” de  a se pronunta pentru formula parlamentara actuala. De parca aici ar fi nenorocirea Romaniei, in Parlamentul bicameral.

M. Geoana face promisiuni sociale. Arata de parca „ar da si luna de pe cer”, numai presedinte sa iasa. Nici Oprescu nu se lasa si promite ordine si disciplina.

Ceea ce nu inteleg este de ce toti promit. Singura explicatie este aceea ca promit pentru a fi alesi. In afara de Crin Antonescu care nu s-a compromis in promisiuni nesustinute restul au promis multe. T. Basescu le-a promis bucurestenilor apoi i-a lasat si s-a dus in „deal”. De acolo a promis multe dar a avut grija doar de „echipa” lui care din pacate nu se numeste Romania. Geoana la randul sau a promis de la agricultura, la fonduri UE, la pensii mai mari, la salariile profesorilor cu 50% mai consistente. Ce a iesit din promisiunile acestea? Alianta cu PDL, certuri in coalitie si actuala criza politica.

Damboviteanul Oprescu se „antreneaza” pentru Romania. La cum joaca Romania, nu trece testul.

Este drept ca oamenii trebuie sa zica ceva ca sa castige, insa o serie de promisiuni credibile cred ca ar tine mai mult.

In concluzie, avem promisiuni. Ramane sa vedem cu care dintre promisiunile respective ne identificam. Nu cred, sper sa ma insel, ca oricare ar iesi presedinte tot „un drac” ar fi. Recunosc ca ma incearca cateva aprecieri de bine la adresa lui Antonescu, Geoana, Oprescu, Vadim, Becali……… Basescu in ordinea scrisa.

Indiferent de campaniile duse in aceasta luna, nu ciuntiti Parlamentul. Este izvorul democratiei noastre dambovitene. Nu ne-am obisnuit cu democratia in adevaratul sens al cuvantului din cauze pe care le gasiti in istorie. Este o prostie sa credem ca daca reducem numarul acestora cu 100 sau 150 Romania o sa abunde din belsug.