Traian Basescu – accident al democratiei


Presedintele este limitat. Nu credeam ca tara asta va mai trece prin asa ceva. De ce trebuie romanii sa se confrunte cu atata incompetenta din partea celor care sunt in fruntea statului?

De ce Lucian Croitoru? Pt dl presedinte e simplu, sa nu fie ca „aia” ca si cum „imi spun mie aia pe cine sa pun”. Nu cred ca ar fi avut „greturi” la Johannis, numai ca nu vine din partea lui propunerea.

Faptul ca se joaca cu propuneri gen „desfiintarea parlamentului” arata cat de meschin este acest om ajuns presedinte. E limpede ca nu ii pasa catusi de putin de tara, economie, societatea in asamblul sau. Planul sau este simplu: tragerea de timp pentru ca guvernul Boc sa ramana in functie pana la alegeri.
10 zile vor trece pana cand personajul propus premier isi prezinta echipa. Dezbateri in parlament, vot impotriva, o alta propunere…timpul trece. Santajul: desfiintarea parlamentului.

Tara trece prin clipe grele, iar presedintele vine in presa cu declaratii de genul „scapam de aprox.200 de parlamentari si echipele lor”; ” Casa Poporului – consuma 10% din energia bucurestenilor”.

Oare oamenilor, asta le pasa?

Daca FMI-ul nu ne livreaza transele promise, exista pericolul neplatii salariilor si pensiilor-  decalara seful statului, care parca ar fi fost in opozite sau nu ar fi avut legatura cu deciziile politice. Insistenta pentru a-l demite pe D.Nica parca nu a inceput de la dumnealui.

Cu Traian Basescu m-am intalnit in 2004 in doua contexte diferite. In prima discutie mi-a promis ca atat timp cat domnia sa va fi presedinte Radu Berceanu nu va detine functia de ministru. In al doilea caz, aluzii cu caracter vulgar, generate probabil de damful propriu. Eu m-am convis de atunci ce fel de caracter are. De aceea nu imi face placere sa scriu despre acest presedinte. Omul traieste prin scandal si considera ca acesta il propulseaza. Asta a fost pana acum, dar ca orice om politic trebuie sa cunoasca si partea declinului.

Si Napoleon a fost conflictual, razboinic, dar tot invins a incheiat etapa sa istorica.