Declinul presedintelui


De azi este clar pentru cei care mai sperau, ca Traian Basescu este un om conflictual caruia ii place agitatia, cearta, dusmania, ura.  Cand o majoritate parlamentara de 65% care vine cu o propunere, presedintele ar trebui sa tina seama si sa o puna in aplicare. Ar face asta un om fara ambitii personale, un om corect cu sine insusi.

In cel priveste, pentru domnia sa problema sta prost. Venind alegerile prezidentiale grija primordiala a presedintelui actual este aceea de a castiga al doilea mandat. Istoria ne arata ca indeciziile se platesc scump.

Daca il pune pe K. Johannis pierde batalia cu liderii politici si principalii sai contracandidati. Daca nu il pune spera ca o s-o rezolve intr-un fel in fata electoratului. De partea adversarilor sai politici sta si majoritatea populatiei care crede ca Emil Boc este cel mai slab premier din istorie.

In naivitatea sa, Traian Basescu crede ca o sa mai fie la Cotroceni inca 5 ani, astfel ca dupa logica proprie se gandeste ce o sa faca cu un premier de origine germana o perioada indelungata. In concluzie nu e bun Johannis.

Problema lui Basescu este cum sa puna pe cineva cu care sa multumeasca cat de cat populatia, pe motiv ca vin alegerile. Dupa sah-matul „coalitiei” o sa-i fie greu.

Un gest sincer, ar fi un gest de normalitate.