Klaus Iohannis


Suntem un stat din zona balcanica. PNL a venit cu o propunere. Primarul Sibiului. Adevarat, este ales cu majoritate in orasul sau, dar cu majoritate este ales si Mazare la Constanta si Pendiuc la Pitesti. De ce sa il propunem pe K. Iohannis. Plecam de la premisa ca daca este neamt este serios?

Poate fi un atu. Insa nu stiu daca dl primar este abilitat sa scoata Romania din criza. Are competente in economie. Una este sa gestionezi un oras de marime medie in Romania ca Sibiul si alta este sa gestionezi o tara.

Care sunt caracteristicile pe care ar trebui sa se bazeze cei in cauza cand propun un prim ministru. Petre Roman a clacat, Stolojan se spune ca a adus o oarecare stabilitate in perioada cat a fost prim ministru. N.Vacaroiu, Ciorbea, Radu Vasile, Isarescu au avut minusuri si plusuri. A. Nastase a reusit sa iasa pe plus. Tariceanu s-a descurcat.

Emil Boc a obtinut premiul de cei mai incompetent. E drept, odata in viata ti se ofera sansa de a deveni premier, intr-un anumit context. Insa orice argumente s-ar aduce tot cred ca Boc ar fi fost ineficient indiferent de contextul in care ar fi venit in fruntea guvernului.

O alta idee care circula printre politicieni si analisti exprima din start neincrederea. De ce se feresc politicienii sa sprijine un guvern. Nu un guvern pentru 7-8 saptamani. Cine ar fi disponibil sa accepte un minister pentru doar 2 luni. Care ar fi motivele pentru care ar accepta?

In plan extern parem stupizi. Un guvern cu majoritate parlamentara de 70% nu a fost in stare sa se mentina. Dupa circul cu ministerul de interne, a urmat cel cu 10 ministrii la 20 ministere. Apoi motiunea de cenzura.

Traian Basescu la prora.