Dar cu cetatenii ce aveti?


Ecuatia are multe necunoscute. Insa ce impiedica rezolvarea acesteia este orgoliul si interesul. Ceea ce a declansat orgoliul este firesc interesul. Tupeul Basescian este cadrat perfect pe actiunea PDL-ului. Firesc, nimeni nu se indoieste ca Emil Boc a primit ordin de la Presedinte sa scape de Dan Nica.

Iese in fata presei si pe baza unor motive reale dar scoase din context declara ca asa nu se mai poate, ca nu mai pot lucra cu acest ministru, insa stati linistiti ca postul este al PSD. Insa pana isi gaseste PSd-ul ministru il propun pe V.Blaga interimar.

Apoi intra in scena presedintele care, ocupat cu Ilham Aliyev, recomanda sa-si bage politicienii picioarele in apa.Pe langa orgoliu apare si ingamfarea ” poate imi fac timp si ii primesc”.

Cum caderea unui guvern nu e un lucru grav pentru presedinte, acesta propune un independent sau un neutru cum ca pentru alegeri ar fi bine sa nu apara suspiciuni asupra unui ministru al PSD. Adica il dai afara pe om, uiti ca e dreptul lui asa cum s-au impartit functiile si propui un independent.

Remarc in sfarsit o atitudine normala la M.Geoana care nu mai este fraierit  de Traian Basescu si spune ca daca nu revine, guvernul cade. Greve in strada, guvern care se reuneste in cele din urma la palatul Victoria ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat si pun tara la cale. Oare?

In concluzie, interesul este enorm. Functia de presedinte este vitala si sacrificiile conteaza mai putin pentru ministrii.Dar parlamentarii? Oare ar merge catre anticipate de dragul principiilor?

Din acest conflict cred ca vor castiga cei care au batrani si oameni cu experienta. Adica PSD. Daca merge pe aceeasi linie.