Printre cei 7 ani de-acasa: poftiti un scaun, luati loc…


Din ce in ce mai multe surprize apar in cotidianul romanesc. Majoritatea neplacute. Faptele petrecute au in comun statul. Guvernul. Coalizarea sindicatelor si promisiunea ca pe 5 octombrie vor picheta Parlamentul si vor intra in greva generala este un eveniment care nu ar trebui sa se intampre intr-un stat normal.

Un alt eveniment este ceea ce se intampla in Justitie. Discutia dintre presedintele Basescu si Mona Pivniceru este edificatoare pentru toti oamenii normali. Dincolo de functii suntem oameni. Sau asa ar trebui sa fim. Daca Mona Pivniceru este angajata a statului, presedintele este intr-o functie temporara. Ales in aceea functie tocmai pentru a rezolva diferendele dintre institutii. Si ce vedem, un presedinte care sta jos pe scaun si o doamna magistrat in picioare. Parca era elevul scos la tabla. Lipsa bunului simt evidenta.

Afirmatiile „ma uit la dmv. ca la Dumnezeu”, ca si cum si Dumnezeu ar fi scos la tabla si „v-as condamna imediat” denota caracterul si inteligenta domnului presedinte, care cred ca mai are electori doar in grosolanii din aceasta tara, in cei care se cred superiori, in cei care isi trateaza inegal sotiile si toti din aceasta categorie.  Sa speram ca nu sunt multi. O sa vedem in decembrie.

Un alt fapt care evidentiaza apetitul de batjocura la un demnitar este scos in evidenta de afirmatia „Da, doamna, doctorate stim cum se dau… Depinde unde s-a luat doctoratul, daca la Alexandria sau la Caracal. Sigur, dar daca este la Iasi este altceva”.

Nu am auzit ca dl Basescu sa fi terminat un doctorat. Nu am auzit ca dl Basescu sa fie un om cu apetit pentru studiul vreunei stiinte, dar este de un tupeu nemaiintalnit cand se ia de studiile unui om.

Nu o cunosc personal pe Mona Pivniceru dar e greu de crezut ca a ajuns in functia actuala fiind redusa intelectual. Nu ii inteleg nici pe cei care cauta scuze si ofera circumstante celor care iau decizii in stat, ca este criza, ca trebuie sacrificiu ca si cum criza asta nu e din vina celor care ocupa functiile de decizie.

In ceea ce ma priveste nu vreau sa ma solidarizez cu statul. Consider ca statul este condus in mare parte de incompetenti. Nu vreau ca din cauza acestora sa fac niciun sacrificiu, fie el cat de mic.

Din pacate solidaritatea nu face parte dintre caracteristicile poporului roman.

PS.  Nu mai exista un alt procuror in afara de Dan Voinea? Inteleapta decizia de a-l reactiva!