Presedintele vrea rezolvarea enigmelor revolutiei


Cu cat se apropie campania electorala cu atat distinsul nostru presedinte este mai activ. Numai azi a fost „implicat” in trei stiri. La Craiova, cu ocazia lansarii primului automobil Ford, la Costesti, Valcea la adunarea tiganilor si pe seara la Cotroceni unde s-a intalnit cu reprezentantii Asociatiei ” 21 decembrie 1989″ condusi de Maries, CSM si procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi.

Nu vreau sa intru aici in multiplele probleme care planeaza asupra Revolutiei, insa din cate stiu presedintele Basescu nu a manifestat pana in momentul de fata vreun interes in problematica in cauza.

Bine ar fi sa-l framante si obiectiv sa incerce sa ajute in aceasta cauza. Insa patronand „comisia Tismaneanu”, in care din stufosul volum care condamna comunismul s-au consacrat cateva idei revolutiei ma indoiesc ca presedintele este serios.  Stangacia sa apare si atunci cand cere ca Dan Voinea sa se ocupe in continuare de dosarele revolutiei.

Obiectiile pentru care ar trebui ca Dan Voinea ar trebui sa isi vada de pensie si nepoti le puteti gasi in postarile mele mai vechi cat si din simpla logica ca un procuror trebuie sa urmareasca faptele si apoi sa le prezinte. Dar Dan Voinea, din motive mai putin obiective atenteaza la imaginea unor persoane publice si apoi cauta dovezi.

Este normal ca presedintele sa le ceara solutionarea acestor probleme celor abilitati dar in cazul de fata faptele sunt destul de complexe si in ceea ce ma priveste nu cred ca cineva va plati pentru moartea celor 1104 morti si nu 1600 asa cum se exprima dl presedinte.

E drept cifra de 1104 este acreditata de majoritatea specialistilor insa e posibil ca ea sa fie aproape de cifra reala.

Cred ca dl presedinte ar trebui sa se consulte cu specialisti, sa se preocupe de problematica sa se documenteze si apoi impreuna cu consilierii sai sa sprijine eforturile celor care cerceteaza aceasta problematica. Macar asa ar avea si o activitate cu caracter cultural si ar mai sterge din imaginea negativa cauzata de Raportul Tismaneanu. Oare cat a citit dl Basescu din cat s-a publicat despre revolutie?

Cand ma refer la specialisti, nu fac referire la Teodor Maries si la oameni de teapa domniei sale.

Daca se vrea, se poate…