IPS Teodosie


Fiindca romanii sunt printre natiile de neinteles nu mai mira pe nimeni. Azi apare stirea: „Procurorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au inceput urmarirea penala fata de IPS Teodosie, pentru luare de mita si instigare la fals intelectual, iar pe preotii Bogdan Chiriluta de complicitate la luare de mita si pe Emil Braescu, inspectorul Biroului Catehizare, pentru fals intelectual, au informat sursele citate.

IPS_Teodosie

Acest dosar a ajuns de la Parchetul Tribunalului Constanta la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) dupa ce Arhiepiscopia Tomisului a confirmat ca ierarhul face parte din inaltul cler al BOR, astfel ca atrage competenta procurorilor PICCJ de investigare a acuzatilor ce i-au fost aduse lui IPS Teodosie.”

Ceea ce intriga este linistea BOR. Intutia  ne duce cu gandul ca cei din Sfantul Sinod cunosc practicile mitropolitului Teodosie. Insa, fiind vorba de a pastra imaculata institutia care ocroteste credinciosii, cei de la conducerea BOR ar trebui sa suspende activitatea mitropolitului acuzat, macar pana la finalizarea anchetei, daca nu sa scape de ” sfintia sa”.

Daca si Patriarhia tace traim cu siguranta  intr-o tara adormita. Lipsa de atitudine in aceasta problema este o problema grava la adresa institutiei. Milioane de credinciosi citesc in presa cum Mitropolitul de Dobrogea ia spaga dar nimeni nu protesteaza. Pe site-ul Patriarhiei nici macar o stire. Cu siguranta cei care merg la Biserica ar trebui sa fie macar informati.

Pana la o decizie balcanica a autoritatilor in cauza, ramane sa mergem in continuare la slujbele IPS Teodosie.

Curat, enigma.