Puteti gasi ministrii mai incompetenti?


Pentru oamenii simpli, cei carora in viata lor nu ar trebui sa le pese cine este ministru, ce decizii se iau la nivelul statului, pentru simplu motiv ca asa cum scrie in Constitutie, Statul isi protejeaza cetatenii si ocroteste familia.

Ceea ce ma nedumireste este rabdarea romanilor. Sansa acestor politicieni de mana ” q ” este tocmai indurarea acestui popor care se multumeste din ce in ce mai putin si de fiecare data exclama ca se poate si mai rau. Nu vreau sa instig pe nimeni, dar a taia din salarii ca este criza, a forta oamenii la vacanta fara plata, a taia din sporuri, coroborat cu ostentatia cu care apar in mass-media si explica ca sunt guvern de sacrificiu, ca reduc cheltuielile in beneficiul cetateanului, pare intr-adevar o piesa de teatru balcanica.

Scopul unui politician este ca sa se mentina la putere. Daca nu este in opozitie. Daca este in opozitie este de a critica puterea si a convinge electoratul ca „el” este mai bun si merita sa fie la putere. Intrebarea fireasca ar fi daca acesti ministrii si partidele lor mai spera ca in urma deciziilor luate sa ramana la putere. Ar fi „culmea prostiei” sa-i votezi pe cei care maresc deficitul bugetar. Dar fiindca suntem in Romania, iar jocurile politice depasesc imaginatia este posibil.

Se poate face o comparatie intre guvernul Boc si Maniu? Sau intre PDL si PNT? Si unii si altii au venit la putere in vreme de criza. Nu vreau sa intru in amanunte insa Maniu pe buna dreptate a fost, este si va ramane un mare om de stat, apreciat si respectat. Probabil ca cei care cititi aceste ganduri deja intuiti ca nu se poate spune acelasi lucru si despre Boc.

Desigur guvernul Boc va ramane in istorie, insa nu in categoria guvernelor apreciate. Din pacate. Cearta intre partide, impartirea ministerelor si regretele ca fiecare si-a facut jocurile in asa fel incat celalalt sa se confrunte cu greutati mai mari, aparitia a 2 ministere care nu isi au logica, cearta ca unii din ministri primesc fonduri mai mari ca altii, lista cu masuri anticriza, taierea cu 20% din leafa ministrilor, impozitul forfetar si multe alte asemenea idei si decizii, fac intr-un fel deliciul romanilor in apetitul lor de a vedea cearta la tv. Insa anii trec, viata trece, iar tara asta trebuie sa suporte deciziile unor aventurieri politici.

Intrebari pentru guvern:

1. Daca o familie de bugetari ambii cu salariu mediu pe economie, si cu un credit la banca, in urma deciziei de a se lua obligatoriu 10 zile de concediu fara plata, cum justifica  ca nu are bani de rata in fata bancii?

2. Daca statul nu da bani motivand ca nu are, ce se intampla cu cetateanul care din aceleasi motive (ca nu are), dar trebuie sa plateasca darile catre stat?