Filosofia gandirii politice autohtone


Dupa o pauza, fiind plecat intr-o delegatie in Turcia, constat ca la noi circul e ca la el acasa, certurile, partinirile se ascut si toate in detrimentul populatiei.

1. Ridzi – aceasta Xena a politicii autohtone – tine prima stire a ziarelor, televiziunilor, radiourilor si a barfelor de la colt de strada. Oameni seriosi, sunt nevoiti sa para penibili pentru a o apara, ca sunt in acelasi partid. PNL ataca, si bine face ca poate or mai castiga cateva procente, iar PSD cand ataca, cand tace ca deh nu stie cand e in opozitie cand e in coalitie. Despre aptitudinile intelectuale ale doamnei ministru, care are un trecut – nu vreau sa divulg aici – nu vreau sa ma pronunt. De ce tine cu dintii de scaun?
Daca si-ar da demisia, fortat bineinteles, sunteti de acord ca in 2 ani nimeni nu va mai stii de ea? Sau mai bine zis in cazul in care Basescu nu v-a castiga alegerile. Ca daca le va castiga, sigur doamna ministru acum, va mai fi in viata politica.

2. Cunostinta din timpul masteratului, Mihai Bumbes si-a incercat norocul cu Giga Popescu. Din sursele mele am inteles ca s-a hotarat sa faca rost de bani si a vandut si el o stire. Numai ca etica profesionala nu a fost luata in calcul.
Ca istoric purtator de certificat ORNIS, esti obligat sa nu descalifici anumite secrete. Ca daca nu, s-ar desfiinta aceste certificate si toata lumea ar avea acces peste tot.
Nu vreau sa il acuz pe Bumbes sau sa il apar pe calafeteanul meu, insa dl Bumbes trebuia sa gandeasca inainte de a iesi pe piata cu ceva nesigur. Ca o parere personala cred ca vanatorii au fost altii, iar sacrificatul o sa fie chiar domnia sa. Pacat ca nu a inteles asta din atatea ore de istorie la care a luat parte.

3. Avem o Casa a Poporului. Ce facem cu gardul? Pai il daramam ca asa „s-a gandit” Elena Udrea. Pai nu, ca nu trebuie daramat. Cam asa suna o emisiune la radio. Credeti ca se cade  sa se discute de gardul palatului parlamentului acum?

4. Grila salariala a ajuns la actul…. si tot asa.

5. Din Turcia, curios fiind de ce se mai intampla in tara am deschis repede laptopul sa citesc presa. Prima stire era cu ” vom mari salariul minim pe economie, daca nu de la sfarsitu anului sigur de la 1 ianuarie”. Am inchis laptopul, cu gandul la semnificatia cuvantului Boc in turca, fara sa mai citesc stiri din tara. Oare dupa promisiuni neconcretizate, dupa teapa profesorilor care au si legea votata de partea lor or mai fi prosti care sa creada ce zice Boc?

Concluzie: stati linistiti, demnitarii nostrii vegheaza la bunastarea cetateanului. Au elaborat planuri economice, aproape au scapat de criza, au terminat autostrazile si se pregatesc de alegeri:)

PS. In Turcia, in 2 ani s-au facut 9000 de km de autostrada.