Cine este primul tampit al tarii?


Nu mi-am facut un scop din a scrie despre presedintele tarii. Dar dumnealui nu se lasa si vrea sa fie in tot si toate specialist. Dupa mustrarile adresate ministrilor, dl presedinte s-a dus la Bookfest sa inspecteze starea „tampitilor” care se ocupa cu cultura. Intaiul filosof al tarii, Liiceanu a facut onorurile. Din discutia filosofica a celor doua persoane de un standard ridicat ca nivel de percepere intelectuala a venit si concluzia: scoala scoate tampiti.

Cred ca orice om cu putin creier in tara asta, exceptie cei care au un interes – si-au dat seama de nivelul intelectual al dl presedinte. Vorba unora care zic ca daca scoala scoate tampiti care este primul tampit al tarii?

Nu vreau sa o apar pe doamna ministru Andronescu, din contra nu sunt de acord cu taierea unor ore de istorie din programa scolara intrecandu-i in acest sens pe Roler, Musat, Ardeleanu si alti „maestri in cultura”  in acest sens – numai ca acestia nu au taiat orele – au mutilat-o. Profesorii puteau sa isi faca orele cum credeau si sa nu tina cont de directivele de la centru.  Insa pe langa probeleme cu care se confrunta ministerul se face si scoala.

Nu sunt inregimentat politic insa tot de la PDL ministrul culturii, declara: “Cu cât o ţară mică e mai mică, cu atât este mai necesar ca şeful statului să fie un intelectual de anvergură.
O ţară mare poate să-şi permită luxul de a avea şi un bou drept preşedinte. Problema este că România este la mijloc. Nu este nici aşa, nici aşa. Deci, ne aflăm între, ca de obicei. Nici prea-prea, nici foarte-foarte”. Întrebat de cotidianul.ro unde se încadrează preşedintele Băsescu pe axa intelectual de anvergura-bou, ministrul Paleologu a mai pierdut din aplomb: „Traian Băsescu este un om inteligent care, fără a fi el insuşi intelectual, ştie să-i aprecieze. Are discernământ, n-are complexe şi este natural.”

Oare unde sunt ministrii de altadata. Sau in aceste cazuri se referea dl presedinte cu ce scoate scoala?