Podul de peste tren si de peste dunare


In ziarul Gandul de astazi 27.05.2009, gasesc un articol trist dar amuzant totodata: Podul greşit din Pipera opreşte trenurile. Ce este trist e ca 5.2 milioane de euro vor fi platiti de la buget pentru greseala proiectantilor de a nu calcula corect si de a nu isi da seama ca pe sub pod o sa treaca  una din principalele rute de cale ferata Bucuresti – Constanta.

Un articol interesant pe care vi-l recomand: www.gandul.info/actualitatea/podul-gresit-din-pipera-opreste-trenurile-topul-prostiei-in-infrastructura-galerie-foto.html?3927;4454922

In Cotidianul gasesc un articol despre un pod care e construit corect de data asta insa in ansamblu lipsesc anumite parti care trebuie facute pe teritoriul romanesc.  Este vorba de podul de peste Dunare Calafat – Vidin. Ce daca calafetenii nu au unde lucra si orasul arata ca dupa razboi. Noi suntem in intarziere si forta de munca nu e problema. Birocratia romaneasca este in floare. Cred ca suntem cea mai birocratica tara. Tema suna cam asa: bulgari termina podul in 2010 si noi avem promisiunea ca o sa terminam cu un drum circulabil si o cale ferata in 2011.  In momentul de fata avem o cale ferata care pe o distanta de 80 km intre Craiova si Calafat  se fac 3 ore, si un drum suportabil. Ramane de vazut cand o sa fim gata. Insa pot pune un pariu ca nu in 2011.

Articol complet: http://www.cotidianul.ro/bulgarii_fac_podul_peste_dunare_catre_romania_tara_nimanui-85882.html