România reală!


Regret ca incep postarea cu o notiune ce tine de science fiction dupa mine dar traiesc in Romania si ar fi normal ca cetatean al acestei tari sa fiu tratat echidistant de institutiile statului. Cum lucreaza acestea va detaliez mai jos:

Vineri 27.o3.2009. Bulevardul 1 decembrie. Stand, pentru a face stanga pe linia de tramvai in sensul de mers al acestuia din dreapta, deci trecut de prima linie. Asteptand sa treaca masinile din dreapta mea pentru a trece si eu la randul meu am fost lovit de un pusti de 21 ani cu un Volkswagen Trasporter in usa laterala a matizului meu. Soc, sperietura zdravana. Trecand prin zona un echipaj de politie si cativa jandarmi tot din zona au venit au sunat la SMURD si la colegii lor de la Politie.. Smurdul a luat-o pe sotia mea pentru ingrijiri. Eu lovit putin la cap am ramas acolo. Cel care a intrat in mine a disparut 1 ora si ceva in locul lui venind taicasu. Injuraturi, lamentari si tot tacamul unui roman in stare de ebrietate in varsta de vreo 50 ani. Cu toata insistenta mea la echipajul de politie pentru a trimite persoana respectiva de la fata locului nu am avut castig de cauza. A plecat prima echipa de politie a venit un politist de la circulatie care il sfatuia pe tatal baiatului ca e bine sa revina la accident pentru ca e grav pentru acesta. A sosit a treia echipa de politie si abia atunci a revenit si tipul care pe lina de tramvai a intrat direct in noi.  Dupa discutii sterile cu martorii, dupa timp trecut si la solicitarea mea sa ne ia alcoolemia echipajul mandru de el replica, ca toate la timpul lor. Detaliile plictisesc asa ca nu le redau. Cu alcooltestul eu am suflat celalalt nu. Racit, il doare pieptul. 🙂 nu am inteles. Oricum nu mai conta. S-a mers la spital. Eu cu sotia pentru radiografii el pentru recoltare proba de sange. Noi doi suntem bine. Cel cu sangele cine stie cand si cum vom afla si daca o sa mai conteze daca a baut sau nu.

Urmeaza declaratie la Udriste declaratii. Eu punctul meu de vedere. El a adus un martor de acasa si la pus sa declare ce si cum. Cuvantul meu impotriva a celor doi. Doar suntem cetateni si suntem egali in fata legii. Revenim dimineata la ora 6 cand aflu ca dupa „parerea noastra” a politistilor eu as  vinovat ca am schimbat sensul de mers, deci nu m-am asigurat. Intrebare: cum sa dovedesc eu ca eram pe loc? Chiar ii pasa cuiva. Stupefiat merg la spital sa imi iau sotia. Dosarul in opinia politistilor dureaza posibil un an sau chiar si mai mult. Masina distrusa 75 milioane. Politia indiferenta.
Cum se va rezolva cazul? Pariu ca cei care au relatii mai sus puse castiga. Si fiindca nu sunt deloc ocupat o sa merg luna de luna pentru prelungire permis. De ce nu mi l-ar retine daca as fi vinovat cand se da verdictul? Ce mai conteaza ca venea pe linia de tramvai? Ce conteaza ca avea viteza? Ce conteaza ca era baut?  Traiesc cu parere de rau, in aceasta perioada in Romania.270320092553

270320092591