Căutați ocazii și valorificați-le, nu așteptați ca acestea să se ivească!
În România o decizie cu impact major asupra societății nu este dezbătută prin prisma a ceea ce aduce ci este analizată funcție de tabăra politică pe care jurnaliștii sau așa numiții – declarați intelectuali o reprezintă, chiar și când nu au argumente. Nouă, cei care vrem să înțelegem, ne rămâne doar să observăm că suntem un popor care funcționăm emoțional.
În fiecare mandat al lui Traian Băsescu am avut și câte un referendum prin care cetățenii au fost chemați să-l reconfirme pe acesta în funcție sau să-l trimită acasă. În 2009 am mai avut un referendum în care cetățenii au fost întrebați dacă sunt de acord cu reducerea numărului de parlamentari și transformarea Parlamentului bicameral în Parlament cu o singură cameră. Chiar dacă alegătorii au optat pentru această ultimă variantă, decizia nu a fost pusă în practică. Așa cum se știe, Referendumul = consultarea directă a cetățenilor, chemați să se pronunțe, prin vot, asupra unui proiect de lege de o deosebită importanță pentru stat sau asupra unor probleme de interes general.
Ceea ce trăim în această perioadă reprezintă ciocnirea între tradiția, cultura, identitatea românilor cu ceea ce ni se spune că reprezintă modernismul occidental. Ca atare, cei care se străduiesc și fac apeluri către cetățenii români să boicoteze referendumul folosesc exemple din zona occidentală, acolo unde statele le-au permis homosexualilor și tuturor categoriilor cu deviații ce țin de sex să aibă ”drepturi” care sunt probate prin căsătorii, drept la adopție, etc. Mai mult, apar exemple în manualele școlare că o căsătorie între gay este un lucru absolut normal, că schimbarea sexului nu ar trebui să constituie o problemă, că travestiții reprezintă la rândul lor o normalitate.
Ca istoric, știu că există un decalaj în privința mentalității între estul și vestul Uniunii Europene. Spre exemplu când occidentul a intrat în Epoca Contemporană (1789) spațiul nostru era în Evul Mediu. Ca atare vesticii au cunoscut o dezvoltare progresivă, și-au consolidat democrația dar au demonstrat că scurtele excese de extremism au fost suficiente de a amenința întreg continentul european, chiar și întreaga planetă. Poate că românii, europeni pașnici din zona estică a Uniunii sunt mai conservatori. Societate care în majoritatea ei crede în instituția căsătoriei și preferă, ne place sau nu, să rămână așa.
Sigur, nu este o problemă capitală a României trecerea în Constituție a definiției familiei așa cum majoritatea dintre noi o știm și o înțelegem. Dar, statul român nu poate refuza dorința a peste 3 milioane de cetățeni, cu drept de vot de a nu organiza acest Referendum. Care în principiu, un Referendum ar trebui să treacă cu 50% + 1 din numarul celor prezenți. Dar se pare că după pragul impus de U.E. pentru menținerea lui Traian Băsescu încă nu ne-am vindecat și am rezolvat-o în stil balcanic. Am menținut un prag, de 30%.
Eu voi merge la Referendum și voi vota DA! Pentru mine, familia înseamnă soț, soție și copii.
P.S. Am văzut că circulă un apel declarat al intelectualilor, în număr de 39, care după cercetări serioase au ajuns la concluzia că ”au transformat „referendumul” într-o mişcare de subminare a intereselor naţionale ale statului român”. Permiteți-mi să-i consider oportuniști sau aserviți. Un referendum nu poate duce la subminarea intereselor naționale ale statului român!