Romania fara sanse!


Multi dintre cei care cititi acest post probabil o sa credeti ca sunt prea pesimist. Ca datoria nostra de cetateni este sa speram. Ca va fi…mai bine! Un mare procent dintre cetatenii romani considera ca actuala conducere politica a Romaniei este imorala, ilegitima si antinationala. Nu sunt cuvinte grele si la o minima cugetare se pot gasi mii de exemple.

1

Auzim ca in fiecare zi, Romania se afla la rascruce. Putem sa o luam de la capat. Putem schimba viitorul! De acum inainte, datorita masurilor pe care „noi” am avut curajul sa le luam, romanii o vor duce mai bine! Noi am reusit sa va trecem prin criza mai usor decat alte state! De cate ori nu ati auzit peroratii de genul e bine sa taiem din salarii, pensii, pentru binele si viitorul vostru? De cate ori nu ati auzit ca e bine sa dam din voi afara pentru binele vostru?

Cei de la care izvorasc aceste idei, ce sacrificii fac?

Familiile in politica. Pe scurt!

Nu ma numar printre cei care acuza fara argumente. Iar daca o fac am puterea de a recunoaste! Pe langa familia monarhica, Bratienii sunt cei mai cunoscuti din istorie, ca familie care au facut politica alaturi de Catargii, Duca etc. La un momentdat au existat si certuri in familia Bratianu, chiar plecarea din partid (Gh. Bratianu 1930) si reinfiintarea unui alt partid, tot liberal, pana in 1938 dupa care a revenit cu gruparea sa in traditionalul PNL. Evident, nu cred ca este unul care sa le conteste calitatea de om politic lui Ion Bratianu, Ionel Bratianu, Vintila Bratianu, Gh. Bratianu sau Constantin Bratianu. Rezultatele politicii lor sunt palpabile!

Cronologic, si Gheorghe Gheorghiu Dej si-a ajutat fata actrita sa obtina roluri „fata lui tata” dar nu i-a oferit prilejul de a se juca politic cu tara. Familia Ceausescu insa a facut-o! Toti stiti ca implicarea Elenei in „treburili” statului nu a adus nimic benefic cetatenilor sai, din contra. Pregatirea lui Nicu Ceausescu nu s-a mai materializat datorita sfarsitului regimului. Multi tind sa afirme ca era mai bine cu Nicu decat cu Nicolae. Contrafactualitate!

Cum necum, dupa anii `90, al doilea presedinte din istoria romanilor nu si-a bagat rudele in politica. Cine stie ce ar fi fost daca ar fi avut copii? Nici Emil Constantinescu nu a avut valente de a acapara puterea si a „muri cu ea”.

In zilele noastre, Traian Basescu a dat moda prostimii in politica. Fata lu` tata, fotomodel (oare pe pile?) s-a saturat sa pozeze in moda si acum pozeaza in politica! Oricum ar fi, astazi cand Elena Basescu se afla in fata unui microfon, devine stire de presa. Toti se uita sa vada cum ucide limba romana si totodata ne arata noua romanilor cat de penibili am devenit sa fim reprezentati de asemenea specimene in parlamentul european.

Cei care ne propun alternativa, sunt Crin Antonescu si Victor Ponta. Ce au realizat cei doi si de ce i-am alege? Primul a repetat de doua ori un an in timpul facultatii iar apoi s-a dus prin sate sa predea istoria la gimnaziu. Dupa o revolutie s-a facut politician. De meserie! Vorbeste bine dar concret nu a lasat nimic in urma lui! Nici nu cred ca va lasa!

Victor Ponta! A terminat facultatea la timp. A lucrat in domeniul juridic! Fata de Crin Antonescu are cateva carti scrise (doar este intelectual de stanga), doctor in drept international. Suficient oare pentru a deveni prim ministru? Ceva este putred! Si el si C. Antonescu si-au pus sotiile pe liste eligibile sa fie siguri ca vor deveni membre ale Parlamentului European! Evindent si la rudenii, V. Ponta il intrece pe Antonescu, acesta neavand si el un socru in politica!

Daca in acest moment, cei doi membrii ai opozitiei care inca nu au ajuns sefi de guvern, sau la Cotroceni si-au adus familia in politica, ce garantie am eu ca nu-si vor aduce si neamurile? Evident obiectivitatea lor este subiectiva! Ca si alegerile pentru functia de presedinte al PSD sau PNL. Unde sunt oamenii de cultura? Daca la PSD se mai gasesc oameni de calibru intelectual peste Victor Ponta, de ce nu au putut fi aceeia alesi? La PNL, nu cred ca mai gasim!

In Romania de azi, ce fel de politician prinde? Unul integru, carismatic sau unul hahait, semianalfabet, spritar? Asa natie, asa conducatori!