"Să gândești este dificil.
De aceea majoritatea oamenilor judecă."
Carl Jung

IONUT COJOCARU

2018 / 4 august

”Adunarea” PNL


După anunțul că PNL îl susține pe Klaus Iohannis pentru încă un mandat în fruntea statului, fără a ne furniza argumentele care susțin această decizie, ne-a anunțat și ”președintele tuturor românilor” cu un an și jumătate înainte că este ferm hotărât să candideze din nou pentru cea mai înaltă funcție în stat. Nici președintele actual nu a explicat de ce candidează. Ce l-ar recomanda, ce a încercat să facă, ce a făcut și ar trebui musai continuat. Am înțeles din propria sa declarație că o face doar pentru că poate și doar pentru că îi place. Și poate să o facă în propriul stil, cu un an și jumătate înainte, ca să nu i-o  poată lua cineva înainte. Un președinte care de Ziua Imnului, a preferat să pedaleze cu un grup de bicicliști în loc să participe la ceremonie.

646x404

Azi, la Congresul Național Liberal, președintele a mers să asculte laudele la adresa sa, să fie catalogat ”Garantul” de către președintele partidului său, să creadă că dacă cei din PNL îl aplaudă, îl vor aprecia și românii la scrutinul viitor. Cei care citiți, poate știți ce a garantat președintele, ce plus garanții au adus valoare societății noastre. Dacă știți, vreau să aflu și eu care sunt garanțiile președintelui.

În prima frază președintele a încercat să facă o glumă…sunteți așa cum îmi amintesc eu. A se interpreta că până și El uitase cum este PNL-ul. Și chiar nu voia să afle, dar din rațiuni de alegeri s-a forțat să-și aducă aminte! Un stângaci comunicator. Această adunare (remarcați tonul pozitiv din declarație, faptul că nu a zis adunătură!….este un Consiliu Politic. Sper să luați decizii bune, nu voi asista la ele, le-am stabilit înainte ar fi trebuit să concluzioneze K. Iohannis.

Discursul său s-a vrut o radiografie a situației …..probabil generale, deoarece nu a specificat. O radiografie a situației din România. Situația este proastă! Mă adresez unei Adunări. Aplauze!

Urmăriți câtă acuratețe și câtă inteligență în următoarea fraza a ilustrului politician, președintele Iohannis: În 2016 a câștigat PSD-ul. Au promis românilor că v-a curge lapte și miere, că vor crește salariile…dar ghinion. Nu s-a întâmplat așa. Au început să lucreze la cu totul altceva. Au început să demonteze Justiția românească.  Nu a menționat de legea salarizării, una dintre puținele legi care nu au fost contestate la CC. De ce? Pentru că salariile politicienilor au crescut foarte mult. Chiar și ale celor din opoziție! Așa că…demagogie!

Au încercat să aducă Justiția sub controlul PSD-ului. Dar lupta împotriva corupției va continua. Salariile nu au crescut. Unde suma a fost mai mare pe fluturaș, PSD-ul a reușit să aducă la suprafață inflația.

Ce a rămas? O țară dezamăgită. O țară care așteaptă soluții! 80% dintre români cred că țara merge într-o direcție greșită. Este un semnal destul de puternic. Catastrofal.  Pe lângă procentul aruncat aiurea, nu ar fi cazul să avem un președinte care să prezinte soluții? Că doar nu este constatator!

Comparație cu anii întunecați ai comunismului. Acolo am ajuns? Să ne întoarcem de unde am plecat? Să dăm cu piciorul la bunăstarea românilor? Eu vă spun că nu! Cei care cunoașteți istorie, sper că nu cădeți pe fentă. Nu se pot compara cele două situații nici ipotetic.

Voi, (PNL) sunteți cea mai importantă parte a acestei soluții. PNL are soluții, nu sunteți singuri. Aveți milioane de români lângă voi. Aveți partide lângă voi. Toamna aceasta trebuie să reprezinte revenirea la normalitate. Nu putem să stăm cu mâinile în sân doar pentru a scăpa o gașcă politică.  Chiar așa, voi PNL, până azi ce ați făcut? Unde ați fost?

Este nevoie de o alternativă. O alternativă rațională. Este nevoie ca PNL-ul să  fie un partid solid, unit. Construiți-vă un program politic serios, solid. Mergeți între oameni, spuneți-le că aveți soluții. Aici cred că președintele K. I. are dreptate!

Oamenii trebuie să creadă (aici ar trebuit spus, să simtă! că altfel sună ceea ce este și anume îndemn la a minții) că Justiția nu este doar eficientă ci este dreaptă. Spuneți oamenilor că știți. Mergeți tot timpul între oameni. Nu așteptați o campanie electorală. Oamenii sunt afară, vă așteaptă. Explicați oamenilor cum se poate construi o guvernare rațională.

Eu mă lupt de la început pentru o Românie puternică, democratică, pentru o Românie prosperă. Eu mă lupt pentru a îngrădi efectele nefaste. Lupt împotriva abuzurilor PSD-ului. Vă învit să faceți la fel – luați-mă model cu alte cuvinte. Poate lupta aceasta invizibilă a președintelui să însemne faptul că nu mai călătorește în afara țării cu aceeași frecvență ca anotimpul trecut?

A mai rămas un singur lucru de lămurit: Eu mă implic, mă lupt pentru o Românie….sunteți alături de mine în această luptă???? (a sunat ca întrebarea lui L. Dragnea de la Congresul PSD, dacă îl mai vor președinte)…….

Aplauze…..

Aplauze

Aplauze….

Un președinte irațional, un partid fără încredere!

Cuvântul Adunare din titlu a fost spus de multe ori de președinte în așa zisul său discurs.

No comments so far.

LEAVE YOUR COMMENT