Încă un mandat!!!


Aşa cum am promis, voi încerca să explic declarațiile președintelui României. Klaus Iohannis se exprimă greoi, de multe ori cu o oarecare emoţie şi stângăcie, preocupat mai mult de a nu greși declarațiile decât de claritatea a ceea ce trebuie să comunice. Pe scurt, eliptic.

porci-de-ingrasat

Tabloul politic de sfârșit de săptămână este favorabil președintelui. Un L. Dragnea condamnat cu executare a creat contextul în care corul de activiști din mass-media completat cu cei din Parlament să iasă cu declaraţii prin care să-i ceară dispariţia din politică. Afișând o mină de moraliști notorii, preocupați până la depresie de soarta țării, conștienți că doar Liviu Dragnea stă în calea propășirii naţiei, se alienează la chemarea preşedintelui sub comanda supremă: Mare grijă, societatea civilă trebuie să stea în alertă. Să protestăm!

Despre protestele președintelui am mai scris. Probabil că nu i s-a spus că un președinte de ţară nu merge la proteste. Probabil este primul preşedinte din istorie care a coborât în stradă sau care îndeamă la proteste. El, președintele are unde să se exprime, are suficiente pârghii pentru a trage semnale de alarmă sau posibilități de a bloca diferite acțiuni. A îndemna la proteste în scopul obținerii unor foloase mascate sub preocuparea din fişa postului, acțiune făcută în cunoștiință de cauză, dovedeşte micimea gândirii sale cât şi a consilierilor proprii.

Acum să detaliem declaraţia de azi:

– Am avut o întâlnire foarte frumoasă cu colegii de la liceu = exista un interes primordial din partea societăţii per anslamblu cu privire la întâlnirea lui K.I. cu colegii de liceu. După ce am aflat că a avut o întâlnire, ne-a şi detaliat că a fost frumoasă, nu benefică, neproductivă sau normală. Întâlnirea a fost frumoasă! (la nivel de liceu se poate spune şi aşa)

– Mi s-a părut că scena politică românească a intrat într-o fază destul de tulbure. Evoluția nu este satisfăcătoare = Scena politică este tulbure. Evoluţia, dacă este tulbure, de ce evoluţie? Bine că a folosit sintagma mi s-a părut!

– Nivelul de nemulțumire la populație este de peste 80 % ceea ce este extrem, extrem mult = Aici putem simţi un nivel de manipulare ridicat. Peste 80% reprezintă inducerea în eroare a celor care ascultă. Manipulare clasică.

– În acest context am considerat că acest anunț poate să constituie un punct interesant, poate unii vor fi interesați să meargă mai departe dacă voi face acest anunț. Mi s-a părut că este nevoie de o clarificare a intențiilor mele. Eu cred că PSD-ul nu este fericit de acest anunț = ce crede PSD-ul , din punctul preşedintelui de vedere, este un subiect de bârfă.

– Nu mă tem de nicio suspendare. Deciziile pe care le iau niciodată nu le-am luat fiindcă mă tem sau nu de o suspendare. Dacă discutăm concret, nu există niciun motiv de suspendare și doi, nu are cine să facă suspendarea. Eu mi-aș dori să se teamă de români = din această idee reiese că Preşedintele îşi doreşte să fie suspendat. Altfel nu ar declara de fiecare dată că nu îi e frică. Sţim toţi că dacă se va vrea, se va putea şi cine va putea.

– În continuare sunt de părere că ar trebuie să se retragă. După a doua condamnare Dragnea ar trebui să dispară =  Eu Klaus Iohannis care încalc legea prin refuzul de a semna o hotărâre a Curţii Constituţionale, îi cei condamnatului Liviu Dragnea să plece. Mă încurcă mult în ultima perioadă şi este mai bine fără el.

– Primul partid se constituie într-un grup pentru un infractor = De data aceasta, până la condamnarea definitivă, L. Dragnea refuză să plece, aşa cum au făcut Orban, Ponta sau alţii.

– Cum crede că poate să fie credibil și exemplu în România? Politica este despre moralitate. Cum să conducă un om România care este condamnat în două dosare penale? S-a lucrat în ultimii 30 de ani în România în diplomație, ca să ajungem și noi în rând cu lumea. Și am ajuns în rând cu lumea = Dosarele mele sunt trase pe dreapta iar ale altora nu. Sper ca cei cu dosare să plece din politică, să rămân eu cu cei care îi aleg.

– Practic suntem aruncați înapoi cu mulți ani. România își pierde respectul pe care l-a câștigat cu greu = de la evoluţia de mai sus, la înapoi. Sunt curios, cât de înapoi? În perioada când avem politică externă, când eram implicaţi şi consultaţi de toate statele importante sau de acum recent, de când  unele ambasadele ne indică ce să facem?

– Eu cred că una din marile probleme din Constituția noastră este dată de posibilitatea de a da ordonanțe de urgență pe perioada vacanței parlamentare. Este contraproductiv și pericolul constă în faptul că Guvernul poate da ordonanță de urgență fără ca cei vizați să poată interveni = uite că atunci când am avut guvernul meu nu mi-a displăcut marea problemă din Constituţie. Acum când nu am guvernul meu, mă deranjează.

– O dată și odată trebuie să tragem linie cu aceste ordonanțe de urgență = Clar!

– Trebuie mare grijă, societatea civilă trebuie să stea în alertă. Să protestăm cu toată fermitatea împotriva acestei chestiuni = Staţi în alertă, protestaţi, puneţi presiune, cu toată fermitatea. Nu partidele politice, nu în mitinguri organizate ci cum vă vine, unde vă vine!

– Astăzi este încă săptămâna în care citim, parcă așa m-am exprimat. Vorbim săptămâna viitoare = Faptul că citeşte sau merge la întâlniri cu colegii este mult „”mai primordial” decât a respecta legea!

– Moțiunea de cenzură ar fi bine să treacă, însă președintele poate greu interveni, altfel decât să spună că ar trebui să treacă = O exprimare fantezistă, venită de la un profesor de fizică. De la ar fi bine, la realitate…

Fiind preocupat de propria persoană, preşedintele a  declarat azi că va candida la alegerile următoare. Decizia era firească, doar că în contextul de azi, ea semnifică doar oportunism. Bruma de popularitate de săptămâna aceasta l-a amețit atât de tare încât se vede deja președinte şi din 2019.

De ce ar mai vrea să fie președinte? Ce a făcut în acest mandat de 5 ani în afara faptului că a fost contra? El sau cei din anturajul său au fost preocupați de salvarea lui LCK, de a-şi proteja pârghiile prin care să poată face dosare celor care îi incomodează şi de a „salva” Justiția!

Este singura temă, singura preocupare în afara vacanțelor. O temă despre care vom vorbi.

Sper doar că cei care citiţi să gândiţi singuri, să analizaţi faptele, să nu cădeţi după fentă. Politica este o zonă complicată iar principala necesitate din punctul meu de vedere este aducerea în scenă – aşa cum îi place lui K.I. să zică –  a unor oameni educaţi, cu principii.

P.S. Titlul se vrea un ordin către instituțiile de 3 litere. Se vor executa?

P.S. 2. Despre colaborarea preşedintelui cu organele, sub Înaltul Patronaj, în Anul Centenarului, puteţi citi aici:

http://www.sursazilei.ro/picturi-realizate-cu-urmele-propriului-organ-genital-expuse-sub-inaltul-patronaj-al-presedintiei-romaniei-foto/